ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ Ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ

 

 ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ Ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΥΠΤΟΣ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ

Ο Νίκος Γούναρης ο κύριος εκφραστής του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ τραγουδιού με τη βελούδινη φωνή που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 5 Μαΐου του 1965.

Γεννήθηκε το 1915 και μεσουράνησε τη δεκαετία του 1950 στο ελληνικό πεντάγραμμο, ΕΙΧΕ ΣΤΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥς ΚΑΙ συνεργατες   το Τρίο Μπελκάντο. 


Ο Νίκος Γούναρης πρωτοεμφανίστηκε το 1936 και αναδείχθηκε στην Κατοχή,H πρωτη επιτυχια του ητανε λιγο πριν τον πολεμο  το περιφημο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  παράλληλα με τη συμμετοχή του στην Αντίσταση. Προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αγώνα της απελευθέρωσης και για τις πράξεις του τιμήθηκε με το Αριστείο της Εθνικής Αντίστασης.

Αξιωσημειοτο ειναι οτι εδω το κλιμα του μεταεμφυλιακου κυκλου δεν το πολυσηκωνε επελεξε να  ζει  στην Αμερικη ,

,Πραγματικα τεραστειες εμφανισεις και θαυμασμο απο ολους τους μουσικους απο ολο τον κοσμο που εργαζονταν πολυ καλος κιθαρωδος ο ιδιος πραγματικα εδινε ρεσιτλ ερμηνειας και δεξιοτεχνιας οπου εφανιζονταν .

..ΕΤΣΙ ΕΔΩ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ
,ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 50 ΑΝΑΒΑΙΝΟΝΤΑς ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗ ΤΑΤΑΣΟΠΟΥΛΟ ΟΧΙ ΜΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΑΛΛΑ ΚΙΘΑΡΑ ΝΑ ΜΑΓΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΥΣΕ ,,,ΜΟΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ,,,,


ΗΤΑΝΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΒΑΔΟΥΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΞΙΣΟΥ ΤΕΛΕΙΑ
 ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΛΑΧ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ ΠΡΩΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΠΕΡΑ ,,,
ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝΕ ΑΝΕΠΑΝΑΛΥΠΤΟΣ

Έφυγε απ’ την ζωή, τον 5 Μάη 1965, εξαιτίας ενός παλιού τραύματος που τον είχε αναγκάσει να φέρει ξύλινο πόδι, και εξελίχθηκε σε καρκίνο.

 Ο Τάκης Λαμπρόπουλος Columbia ΕΛΛΑΣ ....έδωσε εντολή, στη βιτρίνα του καταστήματος Αφοί Λαμπρόπουλοι στη Σταδίου, να αναρτηθεί το πορτρέτο του καλλιτέχνη ως φόρος τιμής στην προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι. Μπροστά από το κάδρο του στην άδεια βιτρίνα με τις υποβλητικές κουρτίνες για φόντο στήθηκε λαϊκό προσκύνημα

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.