ΠΟΜΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ,ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ:ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Μετά τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου που απάντησε μάλλον αποστόμωσε τον αρχηγό των Γρκίζων Λύκων Μπαχτσελί  και διατράνωσε ότι οι ΠΟΜΑΚΟΙ είναι ΕΛΛΗΝΕΣ τώρα  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων, με ανακοίνωσή του που υπογράφει ο πρόεδρός του Ιμάμ Αχμέτ  χαρακτηρίζει τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  "Persona non grata".

Το κείμενο του κ.Εμφιετζόγλου:

Ώστε αξιότιμε “κύριε” Μπαχτσελί τα Πομακόπουλα της Πάχνης είναι Τουρκόπουλα και η Πάχνη είναι τουρκικό χωριό!
Έχεις πάει κύριε στην Πάχνη; Έχεις δει τα όμορφα Πομακόπουλα με τις ωραίες τους ενδυμασίες; Έχουν καμία σχέση με τα μογγολικά χαρακτηριστικά των προγόνων σου;
Μα δεν φταις εσύ. Φταίνε οι Ελληνικές Κυβερνήσεις που επί χρόνια ανέχονται την εγκληματική σας προσπάθεια να τα εκτουρκίσετε με χρήματα και εκβιασμούς.
Έχουν, όντως, τεράστιες ευθύνες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, που τόσα χρόνια δεν φρόντισαν να τους διδάσκουν την δική τους γλώσσα – την πομακική – όπως έχουν ρητή υποχρέωση από την Συνθήκη της Λωζάνης, όπου οι μουσουλμανικές μειονότητες πρέπει να διδάσκονται τις μητρικές τους γλώσσες.
Εν πάση περιπτώσει, φροντίσαμε να καλύψουμε την λυπηρή παράλειψη της Πολιτείας. Έχουν προ ετών γραφεί τα Λεξικά (Ελληνοπομακικό, Πομακοελληνικό), η Γραμματική και το Αναγνωστικό και υπάρχουν πολλοί Πομάκοι δάσκαλοι που μπορεί να τα διδάξουν.
Τέρμα πια κύριε Μητσοτάκη τα τουρκικά απ’ τα πομακοχώρια και τους Ρωμά. Αυτό το έγκλημα πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

ΤΑ ΠΟΜΑΚΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Υ.Γ.: Κοινοποιείται στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Κεραμέως, με σειρά Ελληνοπομακικών Βιβλίων.
Π.Ε.

 Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΠΟΜΑΚΩΝ

«Κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

»Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες), για να αποφύγουν τους οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι είστε ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια.

»Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να επισκεφθείτε τα ηρωικά χωριά μας, θα ήταν να ζητήσετε βαθιά και ειλικρινή συγγνώμη για όσα έπραξε το έθνος σας σε βάρος της φυλής μας.

»Η δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα Αυστραλία, καθιέρωσε την 26η Μαΐου, ως ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ για τις βαρβαρότητες που διέπραξαν οι άποικοι πρόγονοι των σημερινών Αυστραλών σε βάρος των ιθαγενών κατοίκων, των Αβορίγινων.

»Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπείτε στη σφαίρα των πολιτισμένων χωρών ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας, ζητώντας από εμάς τους αυτόχθονες θρακιώτες, ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

»Στην αντίθετη περίπτωση είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Πομακοχώρια, είστε PERSONA NON GRATA!

»Αντί των Πομακοχωριών συστήνουμε να επισκεφθείτε τα αιματοβαμμένα χωριά των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, να επισκεφθείτε τους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων πολιτών, αλλά και τους δημοκράτες δημοσιογράφους και πολιτικούς της Τουρκίας οι οποίοι σαπίζουν στις κρατικές φυλακές σας, τις μανάδες και τους πατεράδες των οποίων σκοτώσατε τα παιδιά και τα εγγόνια, καθώς και όλους αυτούς που καταδιώκει μαζικά και με κάθε μέσο το καθεστώς της χώρας σας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.