Ξηλώνουν τις ελιές από τα πεζοδρόμια στο Χολαργό και φτιάχνουν θέσεις στάθμευσης



Προς το Δημοτικό Συμβούλιο οδεύουν οι πολίτες, που άμεσα αντέδρασαν διαμαρτυρόμενοι για τις κοπές των δέντρων στο νέο κομμάτι του έργου της οδού Βουτσινά από την πλατεία Δημοκρατίας έως της Σαρανταπόρου. Με κείμενο που υπογράφουν 60 δημότες, διαμένοντες στην πλειοψηφία τους στη συγκεκριμένη περιοχή, ζητούν να συζητηθεί εκ νέου το θέμα της διαχείρισης των ελαιόδεντρων, που ξεριζώνονται και προετοιμάζονται ελλιπώς για μεταφύτευση.

Με αναρτήσεις τους στα social media και στην ομάδα που έχει οργανωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα «SOS για τα δέντρα της γειτονιάς μας» κάνουν λόγο για προσχηματική μεταφύτευση, αφού ούτε η εκρίζωση είναι ικανή, ούτε η προετοιμασία του δέντρου (κλάδεμα) βοηθά, ενώ η εποχή με αυτές τις καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτική. Η τύχη, δηλαδή, των δέντρων είναι προδιαγεγραμμένη, που μπορεί σε πρώτη φάση να μην κόβονται για να είναι η δράση σύμφωνη με τη μελέτη, αλλά το μέλλον τους είναι δυσοίωνο.

Στο κείμενο που συνυπογράφεται αναφέρονται επιπλέον και στην κατασπατάληση δημόσιων πόρων για ένα έργο που δεν τηρεί το 1,5 μέτρο ελεύθερου πεζοδρομίου, όπως προβλέπεται, ενώ οι κακοτεχνίες είναι εμφανείς.

Διαβάστε το κείμενο που κατατέθηκε πριν λίγη ώρα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου Χολαργού:

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου Χολαργού

Κοινοποίηση: - Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού 

                    - Δημοτικοί Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού

 

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Παρακολουθούμε όλο το τελευταίο διάστημα την ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Βουτσινά και με λύπη διαπιστώνουμε αφενός τη μείωση του πράσινου, αφετέρου τη μη εξασφάλιση του 1,5 μέτρου ελεύθερου πλάτους στα νέα πεζοδρόμια που διαμορφώνονται. 

Έχουμε ήδη εντοπίσει αρκετές ατέλειες και κακοτεχνίες οι οποίες δεν δικαιολογούν ένα ακριβό, σύγχρονο έργο για την πόλη μας.

Αφαιρέθηκαν σε πολλά σημεία κατά μήκος της οδού παλαιά, πλούσια δέντρα και όπου προστέθηκαν νέα, αυτά είναι πολύ νεότερα, μικρότερα, σαφώς λιγότερα και παρατηρούμε ότι τα περισσότερα από αυτά ήδη είναι ξερά.

Ως κάτοικοι της γύρω περιοχής και δημότες της πόλης μας δεν μπορούμε να μένουμε άλλο αδρανείς. 

Ζητούμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να προστατευθεί το πράσινο στο κομμάτι που απομένει και να αντικατασταθεί όσο αφαιρέθηκε, επαρκώς. 

 

Ακολουθούν υπογραφές

myxolargos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.