Ινδία: Αντιμέτωπη και με νέο κύκλωνα η χώρα – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στις παράκτιες περιοχές



Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν σε παράκτιες περιοχές έχουν εγκαταλείψει τις εστίες του και έχουν μετακινηθεί σε καταφύγια. Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν ήδη παράκτιες πόλεις και χωριά της Ινδίας προμηνύοντας την άφιξη του κυκλώνα Γιας.

Ο κυκλώνας, ο δεύτερος που πλήττει την Ινδία σε διάστημα δύο εβδομάδων, έφτασε σήμερα στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα, ανακοίνωσε η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία. Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Μπαλασόρε” στην Οντίσα.

Οι μετεωρολόγοι περιμένουν  ριπές ανέμου που θα φτάνουν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ έχουν προειδοποιήσει και για παλιρροϊκά κύματα ύψους περίπου τριών μέτρων τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες.

Από το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι από ηλεκτροπληξία στην περιοχή Χούγκλι, στη Δυτική Βεγγάλη.

Οι αρχές της Καλκούτα, πρωτεύουσας της Δυτικής Βεγγάλης, έδωσαν εντολή να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σήμερα. Το αεροδρόμιο Μπουμπανεσβάρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Οντίσα, επίσης έκλεισε.

Περίπου 4.800 μέλη σωστικών συνεργείων έχουν ήδη κινητοποιηθεί στα δύο κρατίδια, τα οποία έχουν πληγεί ιδιαίτερα και από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

“Ο κυκλώνας αυτός προσθέτει στα δεινά εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ινδία, την ώρα που η covid-19 δεν τους επιτρέπει να πάρουν ανάσα”, δήλωσε ο Ουντάγια Ρεγκίμ αξιωματούχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στη νότια Ασία.

Ο Γιας αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις προσπάθειες αντιμετώπισης της covid-19.

“Ο κυκλώνας αυτός είναι ένα φρικτό πλήγμα για πολλούς ανθρώπους στις παράκτιες περιοχές, οι οικογένειες των οποίων έχουν επηρεαστεί από τις μολύνσεις και τους θανάτους λόγω της covid-19”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης της περιοχής Σανταρμπάνς της Δυτικής Βεγγάλης, ο Μπανκίμ Σάντρα Χάζρα.

Κάποια εμβολιαστικά κέντρα στις παράκτιες περιοχές της Δυτικής Βεγγάλης και στην Καλκούτα θα αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό του κρατιδίου Μαρμάτα Μπανερζί, οι αρχές προσπαθούν να εφοδιάσουν τα νοσοκομεία με επαρκή ποσότητα οξυγόνου και φαρμάκων για να καλύψουν τις ανάγκες τους μέχρι να περάσει ο κυκλώνας.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η συχνότητα και η ένταση των καταιγίδων στα νερά γύρω από την Ινδία αυξάνουν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της ανόδου της θερμοκρασίας του νερού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.