Έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό ο κινέζικος πύραυλος


Ο κινέζικος πύραυλος που ήταν εκτός ελέγχου μπήκε στη γήινη ατμόσφαιρα και έπεσε τελικά σε θαλάσσια περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, κοντά στις Μαλδίβες, την Κυριακή (09/05).
Σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Επανδρωμένης Μηχανικής Διαστήματος της Κίνας, που είναι τμήμα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), ενημέρωσε ότι ο πύραυλος εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα στις 10:24 π.μ. ώρα Πεκίνου (05:24 ώρα Ελλάδας) και έπεσε στον ωκεανό, με συντεταγμένες περίπου 72,47° Α γεωγραφικό μήκος και 2,65° Β γεωγραφικό πλάτος.
Το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε κατά την είσοδό του στη γήινη ατμόσφαιρα και η ταχύτητά του ήταν 8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτo.
Σε προηγούμενη ανακοίνωση των κινεζικών Αρχών, ο πύραυλος θεωρούσαν  πως θα έπεφτε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και, συγκεκριμένα, κοντά στην Κρήτη και στη Ρόδο. 

Η Ελλάδα ήταν σε επιφυλακή και γι' αυτό, το Σάββατο (08/05), η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για το ενδεχόμενο συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου να έπεφταν στο ύψος της Θεσσαλονίκης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.