Μετά και την Αιτωλοακαρνανία και οι κάτοικοι στο Νυμφαίο Φλώρινας αντιστέκονται στην εγκαθίδρυση αιολικών πάρκων στο Νυμφαίο

Σε όλη την Ελλάδα οι κάτοικοι , αντιστέκονται και ξεσηκώνονται στην ΑΛΟΓΙΣΤΗ εγκαθίδρυση αιολικών πάρκων-ανεμογεννητριών .

Έτσι λοιπόν οι κάτοικοι του Νυμφαίου Φλώρινας προχωρούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ισοπέδωση των βουνών και την καταστροφή της βιοποικιλότητας μετά την νέα επιχείρηση διάνοιξης δρόμου στο βουνό για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και την κατασκευή αιολικού πάρκου «Θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους» δηλώνουν οι κάτοικοι, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες απέκλεισαν τον δρόμο προς το δάσος εμποδίζοντας την πρόσβαση των μηχανημάτων, ενώ το Ανοικτό Δίκτυο Πολιτών Φλώρινας - Ελεύθερα Βουνά υπογραμμίζει πως «αναμένουμε την αναχώρηση των μηχανημάτων. Αυτή η φύση δεν χωρά τα μηχανήματά σας. Η αστυνομία δεν χρειάζεται, ούτε και άλλη καταστροφή χρειάζεται. Τα βουνά της χώρας δεν χωρούν άλλα βιομηχανικά αιολικά “πάρκα”. Φτάνει!».

Για αφανισμό του οικοσυστήματος του ορεινού όγκου και καταστροφή της βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος  κινητοποιούνται εκ νέου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και την κατασκευή νέου αιολικού πάρκου, μετά την εμφάνιση σκαπτικών μηχανημάτων λίγο έξω από τον οικισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες  οι εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους νόμιμη αδειοδότηση, η οποία φέρει τις υπογραφές της Διεύθυνσης Δασών της Π.Ε. Φλώρινας, του δήμου Αμυνταίου, καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διεύθυνσης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με τους κατοίκους να αντιδρούν έντονα, δηλώνοντας ότι αυτό δεν ευσταθεί, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα ενστάσεις και εξώδικα Περιβαλλοντικών Οργανώσεων αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο.

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε πότε δόθηκαν οι άδειες πλέον. Βρισκόμαστε στο 2021. Άλλωστε τα μηχανήματα πήγαν σήμερα εκεί χωρίς άδεια και η περιφέρεια έσπευσε να εκδώσει άδεια (αλήθεια τι άδεια;) μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook το Ανοικτό Δίκτυο Πολιτών Φλώρινας – Ελεύθερα Βουνά. «Όχι άλλη καταστροφή. Ούτε 4, ούτε 5 ούτε 180 που προβλέπεται να μπουν σε όλο το νομό, όπως και οι χιλιάδες σε όλη τη χώρα» καταλήγει το Δίκτυο.

«Οι κερδοσκόποι, βιομήχανοι, εργολάβοι της Ηλεκτρικής Ενέργειας και των λεγόμενων ΑΠΕ βάλθηκαν να καταστρέψουν, εγκαθιστώντας τερατώδες ανεμογεννήτριες, ακόμα και το Νυμφαίο! Ένα παραδοσιακό χωριό απαράμιλλης ομορφιάς που αποτελεί τουριστικό προορισμό για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Ανέσυραν από τα συρτάρια τους άδεια παραγωγής του 2013 για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση «Αερορράχη» και έστειλαν χθες σκαπτικά μηχανήματα για να ξεκινήσουν την “πράσινη ανάπτυξη”» 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.