Γερμανία: Απορρίφθηκε οριστικά η προσφυγή κατά της συμμετοχής της χώρας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ


To Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε οριστικά προσφυγή κατά της συμμετοχής της Γερμανίας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τι σημαίνει η απόφαση για την προσφυγή κατά του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ;

Η σημερινή απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας κλείνει οριστικά την αμφισβήτηση της συμμετοχής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Μπούντεσμπανκ στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων PSPP.

Οι δικαστές της Καρλσρούης, (έδρα του Συνταγματικού Δικαστηρίου) απέρριψαν την προσφυγή που είχε υποβληθεί τον Μάιο του 2020, κρίνοντας ότι ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ομοσπονδιακή Βουλή ενήργησαν εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων και δικαιοδοσιών τους και τήρησαν τις προθεσμίες για τον έλεγχο αναλογικότητας από την Μπούντεσμπανκ για τις συνέπειες από τη συμμετοχή της Γερμανίας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της ΕΚΤ PSPP για τη στήριξη κρατικών ομολόγων των χωρών του Ευρώ.

Στο ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχαν προσφύγει μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του ακροδεξιού AfD Μπερντ Λούκε και ο γνωστός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Πέτερ Γκαουβάιλερ. Οι ίδιοι είχαν προσφύγει στο παρελθόν κατά του προγράμματος για την Ελλάδα, αλλά προσέφυγαν και τώρα κατά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης μετά την πανδημία. Η απόφαση επί της ουσίας για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Η σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου τοποθετεί σε ένα σαφώς ευρωπαϊκό πλαίσιο τη συμμετοχή της Γερμανίας και προοιωνίζεται θετική απόφαση και για το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία επικύρωσης του σχετικού νόμου από τη Γερμανία.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.