Μ.Γιαννάκου δηλώνει:Επιστημονικοί φορείς έχουν άλλη άποψη για τη συνεπιμέλεια.


 


 "Το συμφέρον του τέκνου είναι αόριστη νομική έννοια, η οποία εξειδικεύεται σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση µε κριτήρια αξιολογικά" μας τονίζει η πρώην υπουργός, από τα "γαλάζια" στελέχη που καταψήφισαν τον νόμο Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια, προσθέτοντας ότι ελλοχεύει με τον νέο νόμο "η δυνατότητα παρερμηνειών".
Η πρώην υπουργός, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ και βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου καταψήφισε χτες το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια (είναι μια από τους τρεις «γαλάζιους» βουλευτές που το έπραξαν, μαζί με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Μανούσο Βολουδάκη) σημειώνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «δεν μπορώ να ψηφίσω το νομοσχέδιο εάν δεν διαγραφεί η λέξη "εξίσου" από τη διάταξη που ορίζει πως "η γονική μέριμνα ασκείται από κοινού και εξίσου" όπως επίσης και αν δεν αλλάξει η υποχρεωτικότητα στον χρόνο (1/3) που μπορεί να περνά το παιδί με τον γονιό με τον οποίο δεν διαμένει. Τα παιδιά δεν αποτελούν μαθηματική εξίσωση».

  Η πρώην υπουργός δηλώνει επίσης: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από 38 χρόνια εφαρμογής, άλλαξε -όπως έχει το δικαίωμα- ορισμένες διατάξεις του οικογενειακού δικαίου, αναφορικά με τις σχέσεις διαζευγμένων γονέων και τέκνων. Ωστόσο, υπήρξε διαφορετική άποψη για ορισμένες από τις προτάσεις αυτές από τους επιστημονικούς φορείς και εντέλει από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής. Το συμφέρον του τέκνου είναι αόριστη νομική έννοια, η οποία εξειδικεύεται σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση µε κριτήρια αξιολογικά. Σε ένα τέτοιο κοινωνικό, επιστημονικό -και σε τελευταία ανάλυση- ηθικό ζήτημα σκοπός πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσεων, με νομοτεχνική αρτιότητα και σαφήνεια, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα παρερμηνειών».


Μια ημέρα μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και στις γυναικείες οργανώσεις (Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας κ.ά.), που δεν κλήθηκαν, όπως έχει καταγγείλει η κα Γιαννάκου στη συζήτηση για το νομοσχέδιο σε επίπεδο φορέων, παρότι το Υπουργείο συνάντησε «απίθανες οργανώσεις, γονείς, συνεπιμέλεια, ενεργοί μπαμπάδες, τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου, που σημαίνει χρήμα πολύ και μία πανομοιότυπη επιστολή, η οποία αποστέλλεται σε εμάς με mail, με διάφορα ονόματα χωρίς πραγματικά στοιχεία, δηλαδή, ψευδή».

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.