Σήμερα η παρουσίαση του ψηφιακού πιστοποιητικού



Σήμερα θα γίνει η παρουσίαση του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID, που θα χρησιμοποιείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διευκόλυνση των συνοριακών ελέγχων και των ταξιδιωτών.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 09:30 από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αλλά και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.
«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τη χώρα στον τουρισμό. Ήδη το έχουμε κάνει και θέλουμε να το κάνουμε με ασφαλή τρόπο. Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται και με τη χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ ο κόσμος θα αρχίσει και πάλι να ταξιδεύει» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για το πιστοποιητικό.
Η Ελλάδα, όπως είπε την Πέμπτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, είναι έτοιμη για την εφαρμογή του. Και παρότι θα ισχύσει στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου, στη χώρα μας θα δοθεί το «πράσινο φως» νωρίτερα.

Η ίδια, σε ερώτηση για το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή, δεν έδωσε σαφή ημερομηνία, αλλά τόνισε πως θα γίνει το συντομότερο.
Σύμφωνα με την κα Πελώνη, το πιστοποιητικό θα λειτουργήσει ως «μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας».

Το ψηφιακό πιστοποιητικό, θα περιλαμβάνει «ενιαία βάση δεδομένων» και θα δείχνει εάν ο κάτοχος «έχει εμβολιαστεί, ασθενήσει ή έχει αρνητικό τεστ».
Κατά την ίδια ενημέρωση, η κα Πελώνη ερωτήθηκε για το εάν η Ελλάδα έχει διμερείς συμφωνίες με χώρες εκτός ΕΕ, αναφέροντας πως «θα δούμε με ποιες χώρες μπορούμε να συμφωνήσουμε, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια».
Το πιστοποιητικό θα «εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά η χώρα μας ήδη εφαρμόζει πιλοτικά το Green Pass, που αφορά είτε σε πιστοποιητικά εμβολιασμού, είτε τεστ, είτε πιστοποιητικό νόσησης».

Tα ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά θα ισχύουν σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και θα περιέχουν έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία του από τυχόν πλαστογράφηση.
Τα σχέδια όριζαν και την ανάπτυξη λογισμικού το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι Αρχές για τον έλεγχο των κωδικών QR. Στο πλαίσιο αυτό τα πιστοποιητικά θα αποδεικνύουν:
Εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.
Εάν έχει αναρρώσει.
Εάν έχει κάνει τεστ.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να μπουν στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr και να εκδίδουν το Green Pass από την 1η Ιουνίου, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους.
Σχετικά με τα δεδομένα που θα περιέχει το πιστοποιητικό περιορίζονται στις απαραίτητες κύριες πληροφορίες, όπως:
Ονοματεπώνυμο,
ημερομηνία γέννησης,
ημερομηνία έκδοσης,
πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο/τη διαγνωστική εξέταση/την ανάρρωση.
Ο ταξιδιώτης, λοιπόν, θα μπορεί να εκδίδει το πιστοποιητικό και θα το χρησιμοποιεί κατά τον έλεγχο.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.