Ισπανία.Χιλιάδες απελάσεις μεταναστών μέσα σε ελάχιστες ώρες

 


Στην Ισπανία ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ  έδωσε εντολή στις ισπανικές αρχές και προέβησαν σε μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών απο την Βόρεια Αφρική,,Είχαν περάσει παράτυπα στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα

Σχεδόν οι περισσόττεροι απο τους 8.000 παράνομους μετανάστες εχουν απελαθεί , σύμφωνα με δήλωση του Ισπανού πρωθυπουργού..και οι δυνάμεις ασφαλείας απο τις δύο πλευρές
έχουν παρέμβει για να εμποδίσουν την είσοδο άλλων.

 
Οι Ισπανοί στρατιώτες με πλήρη εξάρτυση αλλά και αστυνομικοί συνόδευσαν κάποιους μετανάστες που πέρασαν στη Θέουτα κολυμπώντας πίσω στο Μαρόκο, ενώ η μαροκινή αστυνομία οδήγησε εκατοντάδες νεαρούς άνδρες μακριά από τον μεθοριακό φράκτη.


Ο επικεφαλής του ισπανικού θύλακα είχε κατηγορήσει νωρίτερα τις μαροκινές αρχές ότι δεν καταφέρνουν να προστατεύσουν τη δική τους πλευρά των συνόρων και συνέδεσε την αύξηση των εισροών μεταναστών με την απόφαση της Μαδρίτης να επιτρέψει στον Μπραχίμ Γάλι επικεφαλής του Μετώπου Πολισάριο, των αυτονομιστών της Δυτικής Σαχάρας, να νοσηλευθεί στην Ισπανία αφού μολύνθηκε από covid-19.


Εξάλλου σήμερα ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μαρόκου, ο Ελ Μουστάφα Ράμιντ, υπονόησε ότι το Ραμπάτ έχει δικαίωμα να χαλαρώσει τους ελέγχους στα σύνορά του μετά τη νοσηλεία του Γάλι.

    «Τι περίμενε η Ισπανία από το Μαρόκο, όταν αυτό βλέπει τον γείτονά της να φιλοξενεί τον επικεφαλής μιας ομάδας που πήρε τα όπλα εναντίον του βασιλείου», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook. «Το Μαρόκο έχει το δικαίωμα να χαλαρώσει (…) ώστε η Ισπανία να μάθει ότι κοστίζει το να υποτιμά το Μαρόκο», πρόσθεσε.

Ο Σάντσεθ δεν έκανε τη σύνδεση αυτή, χαρακτηρίζοντας το Μαρόκο φίλο της Ισπανίας, ενώ το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών εξήρε τη συνεργασία με το Ραμπάτ για τον επαναπατρισμό των μεταναστών.

Η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ δήλωσε σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι η Μαδρίτη ήταν «πάντα εξαιρετικά προσεκτική» στο θέμα της Δυτικής Σαχάρας

Το Ραμπάτ έχει καλέσει τον πρεσβευτή του στη Μαδρίτη για διαβουλεύσεις, όπως δήλωσε διπλωματική πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, ενώ πρόσθεσε ότι οι σχέσεις του Μαρόκου με την Ισπανία χρειάζονται «σκέψη».




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.