Μείωση φόρου σε περίπτωση διαζυγίου τάζει η ΑΑΔΕ



Σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια έριξαν και τις ''φοροελαφρύνσεις'' σαν τυράκι για τη διάλυση της οικογένειας. Οι φοροελαφρύνσεις υπήρχαν και πριν αλλά δεν τις διαφήμιζαν. Τα επιδόματα τέκνων όμως σε όλες τις μορφές τους τα έπαιρνε αυτός που είχε την επιμέλεια γιατί είχε και τα μεγαλύτερα έξοδα των παιδιών. Όταν με τη συνεπιμέλεια θα απολαμβάνουν τις φοροελαφρύνσεις και τα επιδόματα, αυξήσεις μισθού κλπ αλλά δεν θα τα αποδίδουν για τις ανάγκες των  παιδιών τους τι θα γίνει;
 ΟΛΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ... 


Φοροελαφρύνσεις για τα εξαρτώμενα τέκνα για όσα ζευγάρια αποφασίσουν να διακόψουν την έγγαμη συμβίωσή τους, να λύσουν τον γάμο τους ή το σύμφωνο συμβίωσης που έχουν υπογράψει, προβλέπει νέα απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, λίγα 24ωρα προτού αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, και δεδομένου ότι στην ανατροφή των τέκνων συμμετέχουν από κοινού και οι δύο γονείς, ανεξάρτητα αν διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη ή έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση ή έχει λυθεί ο γάμος ή το σύμφωνο συμβίωσης, οι διατάξεις για τη μείωση του φόρου ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων εφαρμόζονται και για τους δύο γονείς με εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις ή και ατομική αγροτική δραστηριότητα.

Ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογουμένου θεωρούνται τα άγαμα τέκνα αυτού εφόσον είναι ανήλικα, έως 18 ετών, ή είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Το νέο πλαίσιο τίθεται σε εφαρμογή και για παρακρατήσεις φόρου που διενεργούνται στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.