Κατέρρευσε η "Αψίδα του Δαρβίνου" στα νησιά Γκαλαπάγκος


Ένας από τους πιο διάσημους βραχώδεις σχηματισμούς στα Νησιά Γκαλαπάγκος κατέρρευσε στη θάλασσα. Η κορυφή της Αψίδας του Δαρβίνου, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους, έπεσε ως «συνέπεια της φυσικής διάβρωσης», σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Ισημερινού.

Εικόνες της δομής, η οποία αποτελείται τώρα από δύο μόνο πυλώνες, δημοσιεύτηκαν στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του υπουργείου μαζί με μια δήλωση που επιβεβαιώνει την είδηση.

Η Αψίδα του Δαρβίνου είναι φτιαγμένη από φυσική πέτρα που κάποτε αποτελούσε μέρος του νησιού Ντάργουιν, το οποίο δεν είναι ανοιχτό σε επισκέψεις από τη ξηρά.




Πήρε το όνομά της από τον Άγγλο βιολόγο Κάρολο Δαρβίνο και θεωρείται ένα από τα καλύτερα σημεία καταδύσεων στο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού Ωκεανού που ανήκει στον Ισημερινό και βρίσκεται εκατοντάδες μίλια μακριά από τις ακτές της χώρας.


Το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, γνωστό για τα πολλά ενδημικά είδη ζώων και φυτών, ενέπνευσε τη διάσημη θεωρία εξέλιξης του Δαρβίνου.

Η τουριστική εταιρεία Aggressor Adventures, η οποία οργανώνει ομαδικά ταξίδια σε διάφορους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι ένα από τα ταξιδιωτικά γκρουπ είδε το συμβάν.

«Σήμερα το πρωί στις 11:20 π.μ. τοπική ώρα, η παγκοσμίου φήμης Αψίδα του Δαρβίνου κατέρρευσε μπροστά στα μάτια τους. Θα μας λείψει αυτό το εμβληματικό μνημείο».

ΠΗΓΗ: CNN

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.