Τουρκικά αλιευτικά έφτασαν νότια της Γαύδου,Σε επιφυλακή τα ακολουθεί το Λιμενικό Σώμα..



Εντονη η παρουσία τουρκικών αλιευτικών σκαφών νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα εντός χωρικών υδάτων της Γαύδου.

Τα τουρκικά αλιευτικά περνούσαν από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης πραγματοποιώντας αβλαβή διέλευση με κατεύθυνση τη Μάλτα .Τα αλιευτικά όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποπλέουν από το Τσεσμέ και την Αττάλεια κινούνται προς τη θαλάσσια περιοχή της Μάλτας για λόγους αλίευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα σκάφη έχουν δικαίωμα αβλαβούς διέλευσης από εθνικά ύδατα από τη στιγμή που δεν ασκούν αλιεία σε αυτά.

Ωστόσο επειδή κάποια από αυτά δεν μπορούσαν λόγω καιρικών συνθηκών να συνεχίσουν την πορεία τους έφτασαν κοντά στη Γαύδο, εντός αιγιαλίτιδας ζώνης, ζητώντας άδεια από τις λιμενικές αρχές για να δέσουν σε ασφαλές σημείο. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης υπάρχει επιτήρηση από το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες 6 αλιευτικά έχουν οδηγηθεί στον κόλπο της Σούδας, ενώ τα υπόλοιπα συνέχισαν την πορεία τους για Μάλτα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.