Ισραήλ - Αίγυπτος: Συναντήσεις για την τήρηση της εκεχειρίας με τη Χαμάς


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε δεκτό τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου, ενώ ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι μετέβη στο Κάιρο, με στόχο να εδραιωθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πριν από μία εβδομάδα, με την οποία τερματίστηκαν οι χειρότερες εχθροπραξίες εδώ και χρόνια.

Η Αίγυπτος βοήθησε στην επίτευξη της εκεχειρίας, που βρίσκεται σε ισχύ από τις 21 Μαΐου και εργάζεται με τις ΗΠΑ και άλλους περιφερειακούς εταίρους προκειμένου να επεκταθεί σε μια μονιμότερη κατάπαυση του πυρός.

Ο Νετανιάχου είπε ότι στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον Αμπάς Καμέλ στην Ιερουσαλήμ βρέθηκαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας και τρόποι να αποτραπεί η Χαμάς από το να χρησιμοποιήσει τη βοήθεια προς τους αμάχους προκειμένου να ενισχύσει τις ικανότητές της.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Ασκενάζι στο Κάιρο ήταν η πρώτη Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών στην Αίγυπτο εδώ και 13 χρόνια.

Πριν αναχωρήσει για το Κάιρο, ο Ασκενάζι δήλωσε πως θα συζητήσει με τον Αιγύπτιο ομόλογό Σάμεχ Σούκρι του «την εγκαθίδρυση μιας μόνιμης εκεχειρίας με τη Χαμάς», μαζί με τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.