ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΘ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΟΕΝΓΕ




Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ την ώρα που μετακινούν γιατρούς από τα κέντρα υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα ,οι ΜΕΘ είναι υποστελεχομένες . Το Υπουργείο Υγείας καθυστερεί χαρακτηριστικά στη στελέχωση τους.

 
Αθήνα 7 Μαϊου 2021
Α.Π:11393

Παρά τις σχετικές κυβερνητικές δηλώσεις, παρατηρούνται απαράδεκτες καθυστερήσεις στην στελέχωση των ΜΕΘ με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα νοσοκομεία «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» όπου καθυστερεί ο διορισμός νέων μόνιμων Επιμελητών με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές διαδικασίες (στο συμβούλιο επιλογής) έχουν ολοκληρωθεί από την 2η ΥΠΕ εδώ και πολλές εβδομάδες.


Αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση έχει ως παράπλευρη συνέπεια να παραμένουν αποδυναμωμένες από ιατρικό προσωπικό και ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων (πχ η ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκαιας από την οποία παραμένουν αποσπασμένοι προς τα παραπάνω αναφερόμενα νοσοκομεία πέντε (5) Επιμελητές ΜΕΘ).

Απαιτούμε:

Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των Επιμελητών ΜΕΘ για τους οποίους οι διαδικασίες επιλογής έχουν ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία, οι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση έχουν διοικητικές και ποινικές ευθύνες.

_Να στελεχωθούν και όλες οι άλλες κενές οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ με πρόσληψη μόνιμων Επιμελητών.

Αθήνα 5 Μαϊου 2021

Α.Π:11392


Για άλλη μια φορά (και μάλιστα με διαδικαστικά παράτυπο τρόπο) αντί για προσλήψεις προσωπικού επιχειρείται η στελέχωση εμβολιαστικών κέντρων με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ μέσα στις μέρες του Πάσχα στέλνει εντολές αναγκαστικής μετακίνησης σε γιατρούς Κέντρων Υγείας (χωρίς καν ενημέρωση των επιστημονικών υπευθύνων των Κέντρων Υγείας) προς το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου (το οποίο δεν διοικείται από το Υπουργείο Υγείας αλλά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας).


Καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για το τι θα γίνει με το ιατρικό έργο αυτών των γιατρών στα Κέντρα Υγείας (θεωρητικά οι μετακινήσεις ισχύουν από 5/5, ενώ στα Κέντρα Υγείας υπάρχουν πολλά κλεισμένα ραντεβού ασθενών από 5/5 και για τις επόμενες μέρες) ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι στα όρια συνταξιοδότησης και μέλη ευπαθών ομάδων.


Αυτή η απαράδεκτη προχειρότητα υπονομεύει τόσο το έργο του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού όσο και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις.


Απαιτούμε:


Να ακυρωθούν οι αναγκαστικές μετακινήσεις και επιπρόσθετα να καλυφθούν οι ελλείψεις των Κέντρων Υγείας σε ιατρικό προσωπικό.


Να στελεχωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα χωρίς να αποσαρθρώνεται η δημόσια ΠΦΥ και η δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.