Εμβόλιο AstraZeneca: Η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών


Οι εμβολιασμοί με το AstraZeneca και το ερώτημα των ηλικιακών ορίων ως σύσταση για τη χορήγησή του απασχόλησε την έκτακτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τελικά η επιτροπή αποφάσισε ότι το όφελος εξακολουθεί να υπερτερεί του συνδρομου TTS, θρομβώσεων και θρομβοπενίας και θα συνεχιστεί το ισχύον πρόγραμμα.

Η Επιτροπή εξέτασε την πιθανότητα να αυξηθούν τα ηλικιακά όρια για το εμβόλιο της AstraZeneca, στον απόηχο των τελευταίων περιστατικών θρομβώσεων που έχουν παρατηρηθεί και ενώ εξετάζεται αν πρόκειται για παρενέργειες του εμβολίου.
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι αυτό του θανάτου μιας 63χρονης που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης από την 1η Απριλίου με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, ενώ είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca, έναν μήνα πριν.

35χρονος στην Κρήτη παρουσίασε διπλή θρόμβωση, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 44χρονη επίσης στην Κρήτη η οποία είχε λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca. Ειδικότερα, στο νησί καταγράφεται και άλλο περιστατικό με το ίδιο εμβόλιο, το οποίο διερευνάται και αφορά 47χρονη η οποία εμφάνισε παράλυση στη δεξιά πλευρά. Η γυναίκα είχε υποστεί εγκεφαλικό, ενώ πλέον βελτιώνεται η κατάστασή της και σηκώνεται από το κρεβάτι με τη βοήθεια φυσιοθεραπευτή.

Σήμερα το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών. Περιορισμός ως προς την επιλογή εμβολίου αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο για την ηλικιακή ομάδα 30-34, που μπορεί να κάνει μόνο το AstraZeneca. Για τους 35-39 άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για όλα τα εμβόλια. Έως τη Δευτέρα συνολικά 740.000 πολίτες είχαν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ελλάδα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.