Ρύθμιση 240 δόσεων ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας, για διαγραφή χρεών ούτε λόγος.

σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μετά το σώσιμο χρέωση 20 ετών!
Μετά την καταστροφή του πολέμου με την πανδημία όχι μόνο δε διαγράφουν τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν, αλλά σαν νέοι 'σωτήρες' φροντίζουν να τα 'αυγατίσουν' κιόλας βάζοντας τα σε ρύθμιση για 240 δόσεις ή αλλιώς 20 χρόνια!!! Σ' αυτά τα 20 χρόνια φυσικά, κάθε χρόνο θα δημιουργούνται νέα χρέη που θα προστίθενται... Οι επιχειρήσεις έκλεισαν με το έτσι θέλω των σωτήρων... Ο φόρος για τη χρονιά ήταν πληρωμένος από πέρυσι προκαταβολικά!!! Ορθώς την έδωσαν πίσω λοιπόν ,αν και δεν την έδωσαν σε όλους . Τώρα τη ζητούν πίσω από που κι ως που; Αφού ήταν κλειστοί με κρατική εντολή γιατί πρέπει να πληρώσουν φόρο; Οι επιχειρήσεις δεν τα βρίσκουν έτοιμα στα ΑΤΜ , εργάζονται σκληρά για να βγάλουν τα χρήματα που οι Α(Χ)ΡΙΣΤΟΙ τους τα αρπάζουν με τόση ευκολία, απλά επειδή μπορούν...

ΟΧΙ ΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΤΩΡΑ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου εστίασε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η οποία -κατά τον ίδιο- συνιστά «κούρεμα» οφειλής, δεδομένου ότι οι δικαιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν το 50% των χρημάτων που έχουν λάβει.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι όλες οι οφειλές έχουν ρυθμιστεί, καθώς οι πληρωμές έχουν μετατεθεί για το 2022 σε 24 ή 48 δόσεις.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα «Γέφυρα», με το οποίο χρηματοδοτείται η αποπληρωμή των δόσεων όλων των ενήμερων δανειοδοτικών υποχρεώσεων.

«Το πρόγραμμα αφορά στο να βοηθήσει τους πολίτες να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους» επισήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πλειστηριασμοί παραμένουν σε αναστολή έως 31 Μαΐου για όσους πλήττονται από την πανδημία. Για όσους έχουν μεγάλες περιουσίες, ωστόσο, πραγματοποιούνται κανονικά.

Εξήγγειλε δε, ότι από τον Ιούνιο θα υπάρξει νέα ρύθμιση οφειλών για το σύνολο των οφειλών προς το δημόσιο σε έως και 240 δόσεις.

«Όλα αυτά είναι δείγματα ότι υλοποιούμε πολιτικές διευκόλυνσης» επεσήμανε, συμπερασματικά. «Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τα αντανακλαστικά να βοηθήσουμε».

«Οι εκτιμήσεις για τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους είναι πολύ πιο θετικές από ό,τι στο παρελθόν» συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ αναφέρθηκε στις πολιτικές, οι οποίες είχαν ως στόχο τη διευθέτηση υποχρεώσεων.

«Όλες οι μειώσεις φόρων που κάναμε (σ.σ. ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ασφαλιστικές εισφορές, κτλ), βελτιώνουν το εισόδημα του πολίτη, ώστε να είναι πιο συνεπής. Έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις . Ένα κομμάτι αυτών των πόρων θα πάει στην κατανάλωση κι ένα στις υποχρεώσεις» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.