Συνταγματικό Δικαστήριο Γερμανίας: Ελλιπής ενημέρωση από τη Μέρκελ για την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις του 2015


Η γερμανική κυβέρνηση έπρεπε να είχε ενημερώσει την Ομοσπονδιακή Βουλή για την διαπραγματευτική της γραμμή στο αποκορύφωμα της ελληνικής κρίσης το καλοκαίρι το 2015.

Στην ετυμηγορία αυτήν κατέληξε το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας μετά από σχετική προσφυγή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι με δεδομένη την εξαιρετική σημασία και την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, «ήταν επιβεβλημένη μία ιδιαίτερα εντατική συμμετοχή της Ομοσπονδιακής Βουλής» στις αποφάσεις της ΕΕ.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του γερμανικού συντάγματος, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη σε θέματα ΕΕ «να ενημερώνει σφαιρικά και το νωρίτερο δυνατόν» την Ομοσπονδιακή Βουλή και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (νομοθετικό όργανο εκπροσώπησης των 16 κρατιδίων). Αυτό δεν συνέβη στο κρίσιμο διάστημα τον Ιούλιο του 2015 κατά τη λήψη των αποφάσεων στην ΕΕ για την Ελλάδα, έκριναν οι συνταγματικοί δικαστές.

Η απόφαση αναφέρεται στις συνεδριάσεις και αποφάσεις πρώτα του Γιούρογκρουπ από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και στη συνέχεια τους ηγέτες της ΕΕ για τη διάσωση της Ελλάδας και τη σύναψη του τρίτου μνημονίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.