Βρετανία: Μόνο 15 άνθρωποι από τους 60.000 που συμμετείχαν σε δοκιμαστικές συναθροίσεις βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό


Μόνο 15 άνθρωποι από τους 60.000 που συμμετείχαν σε μαζικές συναθροίσεις, χωρίς να φορούν μάσκα ή να τηρούν τις αποστάσεις στη Βρετανία, στο πλαίσιο πιλοτικών δοκιμών, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Προκειμένου να δοθεί και πάλι άδεια για την οργάνωση συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων φέτος το καλοκαίρι, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επέτρεψε αυτόν τον μήνα να γίνουν εννέα μεγάλες, δοκιμαστικές συγκεντρώσεις, χωρίς μέτρα για τον Covid-19. Μεταξύ αυτών ήταν τρεις ποδοσφαιρικοί αγώνες στο Γουέμπλεϊ (21.000 θεατές), η τελετή των Brit Awards στην O2 Arena (4.000 θεατές), ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σνούκερ και διάφορες εκδηλώσεις στο Λίβερπουλ, όπως ένα ρέιβ πάρτι με τη συμμετοχή 3.000 ανθρώπων.

Όλοι οι θεατές και συμμετέχοντες έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ για Covid-19 24 ώρες πριν από την εκδήλωση και να βγει αρνητικό. Μετά την εκδήλωση έκαναν τεστ PCR και μόνο 15 από τους 60.000 βρέθηκαν θετικοί.

Το αποτέλεσμα αυτό αντιστοιχεί στο ποσοστό μόλυνσης στο σύνολο του πληθυσμού, που σήμερα είναι 22 ανά 100.000.

Η Βρετανία, η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από τον Covid-19 στην Ευρώπη, είδε την υγειονομική κατάσταση να βελτιώνεται εντυπωσιακά μετά το αυστηρό λοκντάουν τον χειμώνα και την ταχεία εμβολιαστική εκστρατεία. Στην Αγγλία παρατηρούνται ενδείξεις μιας πιθανής αύξησης των μολύνσεων το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Από την Δευτέρα, οι πολιτιστικοί χώροι και τα στάδια επιτρέπεται να δέχονται μέχρι και 1.000 θεατές σε κλειστό χώρο και έως 4.000 σε ανοιχτό χώρο, πάντα όμως εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα.

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.