102 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ,,, ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ!!

.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε η αλλαγή με τους Εύζωνες που θα φορούν την ποντιακή στολή (και όχι φορεσιά μιας και πρόκειται για στρατιώτες) να γίνει νωρίς το μεσημέρι της 19ης Μαΐου.
 Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή επικοινώνησε εκ νέου με την Προεδρική Φρουρά ζητώντας να υπάρξει επανασχεδιασμός, καθώς οι εκδηλώσεις μνήμης στον Άγνωστο Στρατιώτη θα ξεκινήσουν στις 18:30.

Το αίτημα έγινε άμεσα αποδεκτό, μιας και όπως τονίστηκε «θεωρείται χρέος».

Έτσι, την Τετάρτη στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αλλαγή με δύο Πόντιους Εύζωνες που θα αναλάβουν για μία ώρα την τιμητική φρούρηση του μνημείου
Στις 19:00 θα γίνει και δεύτερη αλλαγή, και έτσι για αρκετά λεπτά πάνω στον Άγνωστο Στρατιώτη θα βρεθούν να αποδίδουν τιμές τέσσερις Εύζωνες με την ποντιακή στολή.

Στη συνέχεια το πρώτο ζευγάρι θα αποχωρήσει. Στις 20:00 θα αποχωρήσει και το δεύτερο ζευγάρι, που θα δώσει τη θέση του σε Εύζωνες που θα φορούν τον θερινό ντουλαμά, όσο στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής θα προβάλλεται μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Να σημειωθεί ότι Πόντιοι Εύζωνες θα βρίσκονται στο μνημείο και την ερχόμενη Κυριακή, κατά την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.