Το ΕΛΙΑΜΕΠ απάντησε για τα wikileaks


Το ΕΛΙΑΜΕΠ απάντησε όπως αναμενόταν για την υπόθεση που έχει προκύψει από την αποκάλυψη των Wikileaks για την έκθεση που εστάλη πριν δημοσιευθεί στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες και από εκεί έφθασε στον Ε.Μπαγίς. Το πρόβλημα δεν είναι του ΕΛΙΑΜΕΠ αλλά του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει επιλέξει για τη θέση του Συμβούλου Ασφαλείας τον κ.Θ.Ντόκο, οι απόψεις του οποίου για τον τρόπο διαχείρισης της Τουρκίας δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι είναι αποτελεσματικές τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Προφανώς και αυτό το θέμα το Μέγαρο Μαξίμου το βάζει κάτω από το χαλί. Από το πρωί όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται επισταμένως -και καλά κάνουν- με την απρέπεια Ερντογάν και την γκάφα Μισέλ να αφήσουν την κα. Ούρσουλα Φον ντερ Λάίεν να καθίσει στον καναπέ του τουρκικού προεδρικού μεγάρου, αλλά δεν έχει περισσέψει…δευτερόλεπτο για να τεθεί έστω ως ερώτημα η η αποκάλυψη των Wikileaks. Το χαλί όμως έχει παραγεμίσει και δεν χωρά πλέον και πολλά…

Η απάντηση του ΕΛΙΑΜΕΠ:

Σε απάντηση δημοσιεύματος που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα στις 7 Απριλίου 2021, με θέμα υποτιθέμενη «διαρροή» δήθεν «απόρρητης έκθεσης» του ΕΛΙΑΜΕΠ το 2010 από τον τότε γενικό διευθυντή και νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού κ. Θάνο Ντόκο, το ΕΛΙΑΜΕΠ διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Αποτελεί πάγια πρακτική του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως και όλων των ινστιτούτων, να αποστέλλουν τις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους στον κατάλογο αποδεκτών, εν προκειμένω χιλιάδες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πρεσβείες που έχουν ζητήσει να λαμβάνουν τις δημοσιεύσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η εγγραφή στον κατάλογο των παραληπτών του ΕΛΙΑΜΕΠ γίνεται πλέον με απλή συμπλήρωση του ονόματος και email, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η αποστολή προς όλους των δημοσιεύσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ συνοδευόταν στο παρελθόν από μια διαβιβαστική επιστολή γενικού περιεχομένου προς όλους τους παραλήπτες, με μια γενική εισαγωγή από τον τότε Γενικό Διευθυντή.
Η εν λόγω ‘απόρρητη έκθεση’ στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα ήταν ένα απλό Κείμενο Εργασίας (The Davutoğlu Doctrine and Turkish Foreign Policy) του καθηγητή Ιωάννη Γρηγοριάδη, που δημοσιεύθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ, ως Working Paper No 8/2010, τον Απρίλιο 2010. Το Κείμενο Εργασίας μπορεί και μπορούσε πάντα ο καθένας να βρει και να διαβάσει στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Αυτό άλλωστε θα μπορούσε να διαπιστώσει και ο ευφάνταστος συντάκτης του δημοσιεύματος, εάν έκανε τον κόπο να την αναζητήσει.
Καμία «απόρρητη έκθεση» λοιπόν, καμία «διαρροή» και καμία συνωμοσία, όπως κάποιοι επιμόνως αναζητούν εκεί που δεν υπάρχουν.

militaire.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.