Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Αλαλούμ με τα self test.


Για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος έφερε  αλαλούμ με τις συσκευασίες των self test, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο ατομικές συσκευασίες», διαψεύδοντας ουσιαστικά το αρμόδιο υπουργείο που νωρίτερα υποστήριζε πως «θα κυκλοφορήσουν αργότερα». 

Στον ισχυρισμό ότι οι φαρμακοποιοί ήξεραν ότι θα παραλάβουν κουτιά των 25 τεμαχίων για τα self tests προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά το θέμα που ξέσπασε με τις καταγγελίες των φαρμακοποιών για τις συσκευασίες που παρέλαβαν.

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self test είναι σε εικοσιπεντάδες σε όλο τον πλανήτη. Ήταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών», δήλωσε στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε ότι όλα αυτά ήταν αναρτημένα στον διαγωνισμό που έτρεξε.
«Η διαδικασία της αγοράς, της προκήρυξης του διαγωνισμού, της διανομής των self tests και της δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στα δικά μου μάτια φαντάζει ένα θαύμα για το ελληνικό δημόσιο. Όταν ανακοινώσαμε ότι θα το κάναμε, δεν πίστευα ότι θα καταφέρουμε να το κάνουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Κι όμως όλα κύλησαν ρολόι και το κάναμε», σχολίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού και τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν οριστεί «Τα test να παρέχονται είτε σε ατομική είτε σε συσκευασία περισσότερων τεμαχίων ώστε να είναι επιδεκτικά ατομικής διανομής (πχ χωρίς να είναι αναγκαίος ο διαμοιρασμός διαλυμάτων από τον χρήστη)».

Πηγές Υπουργείου Υγείας: Οι ατομικές συσκευασίες θα κυκλοφορήσουν αργότερα

Πηγές του Υπουργείου Υγείας είπαν νωρίτερα, σύμφωνα με το OPEN, ότι τα προϊόντα που εστάλησαν στα φαρμακεία είναι self test και όχι rapid test, διαφέρουν από τα rapid test, δεν υπάρχουν ακόμα σε ατομικές συσκευασίες και θα πρέπει να δίνονται από τους φαρμακοποιούς ένα-ένα τα τεμάχια (τέσσερα τον αριθμό) που θα συμπληρώσουν το τεστ και ότι οι ατομικές συσκευασίες θα κυκλοφορήσουν αργότερα!

Τελικά υπάρχουν, ή δεν υπάρχουν ατομικές συσκευασίες;



Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.