Δεν θα γίνουν εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στην Ελλάδα - Περιμένουν την εισήγηση του ΕΜΑ



"Παγώνουν" οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson έως ότου υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στη χώρας μας μπαίνουν στον «πάγο» μέχρι να υπάρξει η σύσταση του ΕΜΑ, όπως έκανε γνωστό ο Μάριος Θεμιστοκλέους.
Σε ερώτηση για το εάν από Δευτέρα θα χορηγηθούν τα εμβόλια της Johnson & Johnson απάντησε «όχι».
«Εμείς παραλάβαμε τα εμβόλια την προηγούμενη εβδομάδα. Θα ανοίγαμε την πλατφόρμα αλλά των ραντεβού αλλά με βάση και τις ανακοινώσεις της εταιρίας, η οποία συνέστησε να παραμείνουν τα εμβόλια έτσι και να μην χρησιμοποιηθούν, δεν ανεβάσαμε ραντεβού έτσι ώστε να μην έχουμε τη διαδικασία να τα ακυρώσουμε ή να τα αναβάλλουμε ή να τα μετακινήσουμε. Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΕΜΑ έτσι ώστε να αποφασίσουμε το τι θα γίνει» επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA το απόγευμα της Παρασκευής.
«Δεν είχε κανένας πολίτης ραντεβού με Johnson & Johnson από τη Δευτέρα» διεμήνυσε ακόμη ο κ. Θεμιστοκλέους.
Την Τρίτη η σύσταση του ΕΜΑ
Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) τόνισε σήμερα πως θα ανακοινώσει τις συστάσεις του σχετικά με το εμβόλιο της J&J την ερχόμενη Τρίτη.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση θα γίνει στις 20 Απριλίου, στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) όπου θα γνωστοποιήσει τα συμπεράσματά του για την ασφάλεια του εν λόγω εμβολίου.
Οι πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, έχουν φτάσει ήδη στη χώρα μας ενώ σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό η Ελλάδα αναμένει 1,3 εκατ. δόσεις εμβολίων από το εν λόγω σκεύασμα μέχρι και τον Ιούνιο.
Αναστολή εμβολιασμών με Johnson & Johnson συστήνουν οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη συστήσει την παύση του εμβολίου για να ερευνηθούν περιστατικά θρομβώσεων.
Πάντως, ο Λευκός Οίκος σε σχόλιό του για το ζήτημα ξεκαθάρισε πως η παύση αυτή δεν θα έχει επιπτώσεις στην εμβολιαστική εκστρατεία της χώρας.
Σύμφωνα με την FDA μια γυναίκα πέθανε ενώ άλλη μια είναι σε κρίσιμη κατάσταση όπως έγινε γνωστό από τη διερεύνηση περιστατικών θρομβώσεων σε έξι γυναίκες λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους.

sputniknews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.