Αναβάλλεται η σημερινή πρώτη πτήση του Ingenuity στον Άρη


Οι μηχανικοί της NASA αποφάσισαν να αναβάλλουν την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Ingenuity η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και να τη μεταφέρουν για τις 14 Απριλίου. Ο λόγος ένα μικρό πρόβλημα του υπολογιστή το οποίο προέκυψε κατά τη δοκιμή των ελίκων. Η δοκιμή περιλάμβανε την αντίθετης κατεύθυνσης περιστροφή των δύο ελίκων όσο το Ingenuity παρέμενε στο έδαφος, σε πλήρη ταχύτητα 2.500 στροφών το λεπτό, οχτώ φορές περίπου περισσότερο από ένα ελικόπτερο στη Γη.

Ωστόσο η δοκιμή ολοκληρώθηκε πρόωρα όταν έληξε ένα χρονόμετρο και συγκεκριμένα ο χρόνος που απαιτείται για τη μετάβαση του υπολογιστή από Pre-Flight mode σε Flight mode. Αυτό το χρονόμετρο επιτηρεί την ακολουθία προετοιμασίας πτήσης και ειδοποιεί το σύστημα για πιθανά προβλήματα και το βοηθά να μείνει ασφαλές με το να μην προχωρήσει σε πτήση αν παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση το ελικόπτερο είναι ασφαλές και επικοινωνεί χωρίς προβλήματα με τη Γη.


Οι μηχανικοί της NASA ελέγχουν την τηλεμετρία του Ingenuity για να διαπιστώσουν το πρόβλημα. Μόλις το αντιληφθούν θα επαναλάβουν τη δοκιμή. Αν όλα πάνε καλά, στις 14 Απριλίου θα δούμε το Ingenuity να σηκώνεται από το έδαφος σε ύψος 3 μέτρων για 30 δευτερόλεπτα, ενώ μέσα στο μήνα θα δούμε ακόμα 4 πτήσεις.

Να θυμίσουμε πως το εγχείρημα δεν είναι εύκολο καθώς πρόκειται για το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που θα πετάξει σε μία εξωγήινη ατμόσφαιρα, η οποία μάλιστα διαφέρει σημαντικά από τη δική μας, διαθέτοντας μόλις το 1/10 της πυκνότητας της ατμόσφαιράς μας και το 1/3 της βαρύτητας του πλανήτη μας.

unboxholics.com


Διαδώστε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.