Στον εισαγγελέα η μητέρα από τη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται για fake news




Λίγη ώρα πριν τις 12:00 πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης η Σοφία Ρωμαίου, μητέρα μαθητή στον Εύοσμο, η οποία κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με τα self test για τον κορονοϊό.
Η 49χρονη συνελήφθη χθες με τη διαδικασία του αυτοφώρου και θα κληθεί σήμερα να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Εισαγγελέα.

Κατηγορείται ότι μέσω αναρτήσεων της στα social media καλούσε κι άλλους γονείς να αντιδράσουν στα self test.

Συμπαράσταση ατόμων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Νωρίτερα, συγγενείς και φίλοι της κατηγορουμένης συγκεντρώθηκαν στην είσοδο των δικαστηρίων, χωρίς κανένας από αυτούς να τηρεί τα μέτρα προστασίας κατά του κορoνοϊού, καθώς δεν φορούσαν μάσκες.

Η αστυνομία επενέβη ώστε να τους απομακρύνει από το σημείο, ενώ έκαναν παρατηρήσεις σχετικά με τις μάσκες, στη συνέχεια προχώρησαν σε έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο εισαγγελέας ζήτησε τη διενέργεια και το σχηματισμό δικογραφίας σχετικά με αναρτήσεις στα social media από πολίτες που παροτρύνουν τους μαθητές του Λυκείου να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς τη βεβαίωση των self test, ως ένδειξη αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική, ενώ ζητούν από γονείς άλλων παιδιών να προχωρήσουν σε μηνύσεις διευθυντών.

Thesstoday.gr
ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ FAKE NEWS ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ...


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.