Ανοίγουν επιτέλους το κινητό του Λιγνάδη - Έλεγχος σε emails και αρχεία


Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, η Δικαιοσύνη αποφάσισε ν’ ανοίξει το κινητό του τηλέφωνο και να ελέγξει την ηλεκτρονική αλληλογραφία του κατηγορούμενου.  

Αναζητώντας πιθανά ίχνη έκνομων και αρρωστημένων συμπεριφορών του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του, άναψε το «πράσινο φως» για να γίνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία που μπορεί να κρύβονται στο κινητό και τον  υπολογιστή του.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε συγκεκριμένα να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών   για το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να ανακτηθούν και να αναλυθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν sms, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες, emails  αλλά και όσα τυχόν  έχουν αποθηκευτεί στο cloud.

Σύμφωνα πάντως με το δικαστικό συμβούλιο που είχε απορρίψει  την αίτηση του Δημ. Λιγνάδη για την εξαίρεση της ανακρίτριας,  από την πλευρά του κατηγορουμένου καταβάλλεται προσπάθεια παρακώλυσης της ανάκρισης αλλά και εκφοβισμού της δικαστικής λειτουργού. «Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης.

Οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν», σημειώνεται στο σχετικό βούλευμα.

zougla.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.