Τουρκική πρόκληση με drones και τηλεοπτικό συνεργείο στη Λέσβο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η επιχείρηση προώθησης μεταναστών από την Τουρκία, έγιναν με συνολικά επτά προσπάθειες σε μία ακτίνα μεταξύ 50-100 ναυτικών μιλίων βορειανατολικά της Λέσβου. Οι κινήσεις τους, έγιναν αντιληπτές μέσω των ελληνικών παρατηρητηρίων και ραντάρ των ελληνικών σκαφών, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Χρονικά ο εντοπισμός τους έχει ως εξής:

04:30 ο πρώτος εντοπισμός
05:15 ο δεύτερος
07:50 περιστατικό με βίντεο
08:28 περιστατικό με βίντεο
10:05 περιστατικό με βίντεο και επιθετικές ενέργειες στο σκάφος 137 του Λιμενικού
13:32 έκτος εντοπισμός
13:55 Πέρασε μία βάρκα με 28 άτομα από την Σομαλία και το Αφγανιστάν
Όπως ανέφεραν πηγές του Λιμενικού Σώματος, συνολικά 7 βάρκες με 300 μετανάστες συνοδεύονταν και καθοδηγούνταν από την τουρκική πλευρά με ένα πολεμικό πλοίο, έξι ακταιωρούς και «αμέτρητα» drones. Μάλιστα οι βάρκες των μεταναστών κινούνταν γύρω από τα τουρκικά σκάφη, χωρίς εκείνα να τους αποτρέπουν.

Από την πλευρά του το ελληνικό Λιμενικό Σώμα είχε «παρατάξει» οκτώ σκάφηστην οριογραμμή μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Τούρκοι κλιμάκωσαν τις προσπάθειές τους εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και κυρίως τον βορειοανατολικό άνεμο που οδηγεί άκοπα τις βάρκες των μεταναστών κυρίως στις ακτές της Λέσβου-Ρόδου-Κω-Χίου, όπου τις τελευταίες 15 ημέρες παρατηρείται αύξηση αυτών των τουρκικών προσπαθειών.

Σε μία από τις Τουρκικές ακταιωρούς οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος είδαν τηλεοπτικό συνεργείο να κινηματογραφεί μονομερώς αυτές τις ενέργειες.
 iefimerida.gr 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.