Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Λαγός


Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός λίγες ώρες μετά την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε μετά την άρση ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής, συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Τρίτης. Σημειώνεται ότι ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου ωστόσο έπρεπε πρώτα να ψηφιστεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Με 22 ψήφους υπέρ και 3 κατά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε νωρίτερα την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού που έχει καταδικαστεί σε 13 έτη και 9 μήνες φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή αλλά και για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της Interpol τον περίμεναν έξω από το σπίτι του και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στα κρατητήρια. Αυτή τη στιγμή, ο Γιάννης Λαγός κρατείται σε βελγικό αστυνομικό τμήμα ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί ή όχι στην χώρα μας. 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.