Έμμεσο μήνυμα Κ.Καραμανλή στις αιτιάσεις Σημίτη για ελληνοτουρκικά "" Είναι ο πρωθυπουργός των Ιμίων""


 

 Απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για όσα έγραψε εναντίον του, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, σε άρθρο του στα Νέα, δίνει ο Κώστας Καραμανλής, εμμέσως, μέσω ανακοίνωσης του πρώην υπουργού του, Σάββα Τσιτουρίδη.

Στο εν λόγω άρθρο του, ο Κώστας Σημίτης, εξηγούσε πώς ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε την εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ, παρ’ όλο που δεν είχε τακτοποιήσει τις διαφορές της με την Ελλάδα, όσον αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.

Η απάντηση ήρθε μέσω ανακοίνωσης του πρώην υπουργού του κ. Καραμανλή, Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος υπογράφει ως πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες». Στην ανακοίνωση, ο κ. Τσιτουρίδης επιτίθεται και στη ΝΔ, η οποία δεν απάντησε στις αιτιάσεις Σημίτη και αναφέρει:

Ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης, πρώην Υπουργός, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Προσωπικές «δεσμεύσεις» του παρελθόντος και το γεγονός ότι βασικοί πυλώνες της σημιτικής περιόδου «κοσμούν» το σύστημα Μητσοτάκη καθιστούν προφανές το γιατί δεν αντιδρά κανείς από τη σημερινή ΝΔ σε απαράδεκτες προκλήσεις του κ. Σημίτη σχετικά με την πολιτική του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του στα ελληνοτουρκικά.

 
Με απλά λόγια η κυβέρνηση Καραμανλή διεφώνησε -και ορθώς- με τον πρωθυπουργό των Ιμίων και της Μαδρίτης, που δεχόταν να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απαράδεκτα τουρκικά αιτήματα, που σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δε θα έπρεπε να αποδεχτεί. Ούτε τότε ούτε τώρα. Τόσο απλά».

Ας σημειωθεί ότι το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Η Στρατηγική του Ελσίνκι: 20+1 Χρόνια Μετά» (Εκδόσεις Ι. Σιδέρης) στο οποίο γράφουν πολλοί από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και Τάσος Γιαννίτσης, ο Χρήστος Ροζάκης, κομβικός διαμορφωτής της πολιτικής εκείνης της περιόδου, καθώς επίσης οι Χρήστος Στυλιανίδης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Παύλος Αποστολίδης και Πέτρος Λιάκουρας.

 https://crashonline.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.