Αγιασμός στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης του νέου υπερταχύπλοου περιπολικού σκάφους του λιμενικού δωρεά της ΕΕΕ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Αγιασμός του νέου υπερταχύπλοου περιπολικού σκάφους, το οποίο εντάσσεται στη δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του σκάφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, που παρέστη στον Αγιασμό, δήλωσε ότι "το ΠΛΣ 1055, είναι ένα υπερταχύπλοο σκάφος παντός καιρού, τύπου Rafnar 1100 Gabin, μήκους 11,5 μέτρων με μέγιστη ταχύτητα άνω των 50 κόμβων. Φέρει θωράκιση στην καμπίνα διακυβέρνησης, βάση των προτύπων και των προδιαγραφών του ΝΑΤΟ, ενώ διαθέτει δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 450 ίππων έκαστος, θερμική κάμερα της FLIR, ραντάρ πλοήγησης της Simrad, σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και κάμερα ημέρας-νύχτας τύπου MOHOC. Ο οπλισμός που διαθέτει, αποτελείται από ένα πολυβόλο διαμετρήματος 12,7mm, στην πλώρη του σκάφους, ενώ η καμπίνα του μπορεί να γίνει και ασθενοφόρο".

Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε ότι "ενισχύει επιπλέον και ήταν αναγκαίο για την επιχειρησιακή ικανότητα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στη φύλαξη των συνόρων αλλά και σε άλλου είδους επιχειρήσεις", εκτιμώντας πως "εδώ στα σύνορα πρέπει να προσθέτουμε δυνάμεις, να τις αθροίζουμε με νέα υπερσύγχρονα μέσα". Τέλος ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη δωρεά και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Ωνάση, προσφορά του οποίου είναι το συγκεκριμένο περιπολικό σκάφος, ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.