Ρωσσικό Υπέξ: Η Ρωσσία θα απαντήσει καταλληλα στις κυρώσεις που επέβαλλε η Αυστραλία

 

 
"Η Καμπέρα ακολουθώντας την αρχή της διαβόητης δυτικής αλληλεγγύης", ξεκίνησε μια πορεία προς την υποβάθμιση των σχέσεων Ρωσίας-Αυστραλίας, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.


Ρωσία θα απαντήσει καταλλήλως στις κυρώσεις που επέβαλε η Αυστραλία εναντίον τεσσάρων ρωσικών εταιρειών και ενός ατόμου για την κατασκευή της γέφυρας του Κερτς (Κριμαίας), διεμήνυσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

“Εμφανίζοντας μια προφανή έλλειψη ανεξαρτησίας στην εξωτερική πολιτική και απροθυμία να αξιολογήσει αντικειμενικά την κατάσταση στην Κριμαία, η Αυστραλία υποστηρίζει όλες τις αντι-ρωσικές εκρήξεις των ΗΠΑ και των δορυφόρων της, όσο γελοίες κι αν φαίνονται. Φυσικά, τα εχρικά βήματα των αυστραλιανών κυβερνητικών κύκλων δεν θα μείνουν χωρίς επαρκή απάντηση από την πλευρά μας” ξεκαθάρισε η Μαρία Ζαχάροβα.


“Η Καμπέρα ακολουθώντας την αρχή της διαβόητης δυτικής αλληλεγγύης”, ξεκίνησε μια πορεία προς την υποβάθμιση των σχέσεων Ρωσίας-Αυστραλίας.

Την Τρίτη (30/3), η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίς Πέιν, δήλωσε ότι η Καμπέρα επέβαλε οικονομικές κυρώσεις και απαγόρευση εισόδου εναντίον ενός Ρώσου και τεσσάρων ρωσικών εταιρειών, που εμπλέκονται στην κατασκευή και λειτουργία της γέφυρας των στενών του Κερτς..

Η γέφυρα της Κριμαίας κατά μήκος του Στενού του Κερτς, ενώνει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ρωσία. Η γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία και δόθηκε στην κυκλοφορία τον Μάιο του 2018.

Σημειώνεται ότι η “επιστροφή” της Κριμαίας στη Ρωσία, μετά από το διάλειμμα μερικών δεκαετιών, όταν εντός της σύνθεσης της Σοβιετικής Ένωσης αφαιρέθηκε το 1954 από τη Ρωσική Ομοσπονδία και “δωρίσθηκε” στην Ουκρανία από τον Σ.Χρουστσόφ, επικυρώθηκε με Δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε αντικειμενικό παρατηρητή έχει βρεθεί στο έδαφος της ιστορικής χερσονήσου.

Στις 16 Μαρτίου 2014 το 96,57% των κατοίκων της Κριμαίας, που προσήλθαν στις κάλπες υπερψήφισαν την επανένταξή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία και μόλις το 2,66% τάχθηκε κατά, καθώς το Κίεβο και η Ουκρανία βυθιζόταν στην πολιτική και κοινωνική κρίση, από την οποία ταλαιπωρείται ως και σήμερα..

Ωστόσο, η πλειονότητα των δυτικών χωρών αλλά και η Ουκρανία αρνούνται να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία.

Για τη Μόσχα το ζήτημα της εδαφικής κατοχής της χερσονήσου “έχει κλείσει” ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: Tass

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.