ΞΑΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΜΟΞΙΩΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ



Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα τηλεδιάσκεψη επιστημόνων - κυβέρνησης εξετάζει λεπτομέρειες γύρω από τον τρόπο επαναλειτουργίας της αγοράς, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε τροποποιήσεις γύρω από τα όσα έχουν ανακοινωθεί ειδικά σε περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκτακτη συνεδρίαση συμμετέχουν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πάντως ότι το άνοιγμα της εστίασης υπολογίζεται μετά το Πάσχα. 

 Εκτός από την εστίαση οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν και για τις περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο» από αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του DNEWS υπάρχουν σκέψεις να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Αχαΐα

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ήχησε το καμπανάκι κινδύνου για τη Θεσσαλονίκη με τα επιδημιολογικά νούμερα να είναι άκρως ανησυχητικά.

Τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28%, ενώ υπολογίζονται 2 χιλιάδες ενεργά κρούσματα στη συμπρωτεύουσα.

Η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή φαίνεται και από τον αριθμό των νέων εισαγωγών. Ειδικότερα, ενώ υπάρχει σταθεροποίηση στις εισαγωγές σε απλές κλίνες στην Αττική και την Κρήτη, αυξητική είναι η τάση στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μαγιορκίνης

«Στην Αττική με βάση τα ενεργά κρούσματα, η επιδημία έδειξε μικρή επιβάρυνση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα σε ποσοστό 4%. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, η επιβάρυνση εντός της τελευταίας εβδομάδας ήταν αρκετά μεγαλύτερη και φτάνει το 25% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αύξηση της πίεσης στις νοσηλευτικές μονάδες της Θεσσαλονίκης είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Οι εκτιμήσεις της επιδημικής καμπύλης και στις 2 πόλεις δείχνουν επιβάρυνση με τη Θεσσαλονίκη να επιβαρύνεται σημαντικά περισσότερο από ότι η Αττική εντός της περασμένης εβδομάδας» ανέφερε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως πάντως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι καταναλωτές θα κάνουν τις αγορές τους με τις μεθόδους του click away και του click in a shop. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να έχουν ραντεβού, ενώ στη διάθεση τους θα έχουν τρεις ώρες για να ψωνίσουν. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά:

«Επιτρέπεται από την Δευτέρα 05.04.2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Θα επιτρέπεται η πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού, αλλά και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) πάλι με ραντεβού».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα». Ερωτηθείς για τα πολυκαταστήματα, ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου.
dikaiologitika.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.