Αποζημίωση αγροτών σε Έβρο και Καρδίτσα λόγω κακοκαιρίας. Δικαιολογητικά.


Για την περιοχή της Καρδίτσας η αποτίμηση των ζημιών αφορά την πλημμύρα της 18ης – 19ης Σεπτεμβρίου 2020 και στον Έβρο οι πλημμύρες, που σημειώθηκαν στις 12 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου 2021.

Προκειμένου οι επιτροπές καταγραφής και αποτίμησης ζημιών σε γεωργικές γαίες, πάγιο κεφάλαιο, πρώτες ύλες και αποθηκευμένα προϊόντα, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε αγροτικές επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών να προχωρήσουν στην αποτίμηση ζημιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν άμεσα να καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στους κατά τόπους δήμους.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

Αίτηση για καταβολή αποζημίωσης
Δήλωση ΟΣΔΕ 2020
Βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίας αγρότης
Οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μόνο αίτηση.
Αριθμός λογαριασμού τραπέζης
Επιπλέον των παραπάνω δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να καταθέσουν, ανάλογα με την περίπτωση που αναφέρεται παρακάτω, τα εξής:

Για τις γεωργικές γαίες που διαβρώθηκαν ή καλύφθηκαν με φερτά υλικά:

Α. Τίτλοι κυριότητας

Β. Δελτίο παροχής υπηρεσιών από τον κάτοχο του μηχανήματος καθαρισμού και τους κατόχους φορτηγών αυτοκινήτων απομάκρυνσης των φερτών υλικών

Για τις γεωργικές αποθήκες που υπέστησαν ζημιές:

Να είναι νομίμως υφιστάμενες (οικοδομική άδεια ή Ε9)
Τιμολόγια αγοράς υλικών, εργατικά
Για αντλίες, ηλεκτροκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες και λοιπό πάγιο εξοπλισμό:

Τιμολόγιο αγοράς ή πρόσφατο προτιμολόγιο ή τιμολόγιο επισκευής.
Για πρώτες ύλες που καταστράφηκαν λιπάσματα, ζωοτροφές, κλπ):

Τιμολόγιο αγοράςΚάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.