""Ταχύτερη απονομή συντάξεων""Με τροπολογία του Κ.Χατζηδάκη θα μπορούν δικηγόροι -λογιστές να εκδίδουν απονομές συντάξεων..Ιδιωτικοποίηση δημόσιας ασφάλισης Δέσμη ρυθμίσεων με στόχο την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων προωθείται με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας

 Με την τροπολογία, που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή, εξειδικεύεται το πεδίο σύμπραξης του e-ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές, προκειμένου να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων.

Συγκεκριμένα, δικηγόροι (μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή δικηγορία) και μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, λογιστές-φοροτεχνικοί Α' τάξης, αφού παρακολουθήσουν σεμινάριο επιμόρφωσης και πιστοποιηθούν από τους οικείους επαγγελματικούς συλλόγους τους, θα μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα στάδια της διαδικασίας απονομής σύνταξης.
Ενοποίηση ορίου οφειλών

Παράλληλα, με την τροπολογία, απλοποιούνται οι διατάξεις περί διακανονισμού οφειλών ενώ προβλέπεται η ενοποίηση του ορίου οφειλών εντός του οποίου είναι δυνατή η χορήγηση σύνταξης στα 20.000 ευρώ για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στα 6.000 ευρώ για τον τέως ΟΓΑ.

Επιπλέον, με προτεινόμενη ρύθμιση χορηγείται υποχρεωτικά η προσωρινή σύνταξη σε όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως αν έχει υποβληθεί αίτημα από τον ασφαλισμένο ή όχι.  
Παράταση για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Με την τροπολογία δίνεται, επίσης, παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την υπαγωγή των ελεύθερων επαγγελματιών στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.
/www.reader.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.