""Πρόβλημα της Γαλλίας η παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού σκάφους από τουρκικό πολεμικό πλοίο εντός ελληνικής υφαλοκριπίδας""..Αδιανόητη , αβάσιμη , απαράδεκτη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου

 


Σε μία δήλωση εθνικής ντροπής προέβη πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Αlpha αναφορικά με το απίστευτο συμβάν, όπου τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέβαλε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απείλησε γαλλικό ερευνητικό το οποίο διεξήγαγε έρευνες στην περιοχή.

Απάντησε συγκεκριμένα: «Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά»!!

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την υπεράσπιση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η έλλειψη οποιασδήποτε διορθωτικής δήλωσης και φυσικά η παραμονή της κυβερνητικής εκπροσώπου στην θέση της.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο διότι η τουρκική πρόκληση έγινε εντός της ελληνικής θαλάσσιας ζώνης, η οποία μάλιστα οριοθετήθηκε με την Αίγυπτο πριν από λίγους μήνες, σε μία συμφωνία που παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες από την ελληνική κυβέρνηση.

Επαναλαμβάνουμε, η συγκεκριμένη δήλωση συνιστά απεμπολήσει εθνικής κυριαρχίας, προκαλεί τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα και πρέπει ή να ανασκευαστεί ή να αποπεμφθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος

 https://www.newsbreak.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.