Ρωσία: Απέλαση διπλωμάτη της ιταλικής πρεσβείας



Η Ρωσία προχώρησε σε απέλαση διπλωμάτη της ιταλικής πρεσβείας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο υπάλληλος πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε 24 ώρες.
«Στις 26 Απριλίου, ο Ιταλός διπλωμάτης Πασκουάλε Τερατσιάνο ενημερώθηκε από το υπουργείο πως κηρύσσεται "ανεπιθύμητο πρόσωπο" ως αντίποινα για τις εχθρικές και αδικαιολόγητες ενέργειες των ιταλικών Αρχών» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Νωρίτερα, το Βουκουρέστι προχώρησε στην κήρυξη Ρώσου διπλωμάτη ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» και, μάλιστα, κάλεσε τον τον Ρώσο πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών για τη σχετική ενημέρωση.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας αποφάσισε να κηρύξει τον Αλεξέι Γκρισάεφ, αναπληρωτή στρατιωτικό επιτετραμμένο στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Βουκουρέστι, ως persona non grata.
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Ρουμάνος υπουργός εξήγησε πως οι πράξεις του Γκρισάεφ «παραβιάζουν τις διατάξεις της Συνθήκης της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.