Βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία την Κυριακή μετα απο μια έντονη προεκλογική και βίαια εκστρατεία.



 Την Κυριακή 25/04  στην Αλβανία διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με το βλέμμα στραμμένο στο μέκλλον για πιθανή ενταξη στην Ε.Ε, και μια πορεκλογική εκστρατεία γεμάτη απο υβρεις κατηγορίες για διαθφορά και γεκινότερα επεισόδια.

 Η Αντιπολίτευση είναι σύσσωμη εναντίον του απερχόμενου πρωθυπουργού, ΄Έντι Ράμα που τον εχουν κατηγορήσεις ευθέως για διαφθορά, κακοδιαχείρηση ...

 
Την ίδια στιγμή η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί από κοντά την ψηφοφορία αυτή, η οποία αποτελεί ένα τεστ της καλής λειτουργίας των εύθραυστων θεσμών της νεαρής αλβανικής δημοκρατίας.


Ο ιός επιδεινώνει τις οικονομικές δυσχέρειες της Αλβανίας, όπου ο μέσος μισθός είναι 420 ευρώ, ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μαζική μετανάστευση, ιδιαίτερα των νέων και των πιο μορφωμένων που μεταναστεύουν σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Ιταλία.

Απέναντί του, η αντιπολίτευση υπόσχεται να δώσει ώθηση στην οικονομία υποστηρίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις και κατηγορεί για όλα τον απερχόμενο πρωθυπουργό.
 Το MSI, που έχει ιδρυθεί από τον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα, έναν σφοδρό αντίπαλο του πρωθυπουργού, και υπήρξε συχνά ρυθμιστικός παράγων. είναι ο κύριος  αντιπαλός του.

.
Οι Βρυξέλλες είπαν ναι στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Τίρανα χωρίς να ορίσουν ημερομηνία και όλοι οι υποψήφιοι για την πρωθυπουργία υπόσχονται να φέρουν σε πέρας τις απαραίτητες αλλαγές, αρχίζοντας από τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και τη μάχη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος.

Παρά τις εκκλήσεις των δυτικών πρεσβειών για αυτοσυγκράτηση, η προεκλογική εκστρατεία ήταν τεταμένη τις τελευταίες ημέρες, με τον θάνατο ενός μέλους του Σοσιαλιστικού κόμματος σε ανταλλαγή πυρών με οπαδούς των Δημοκρατικών, με φόντο κατηγορίες για εξαγορά ψήφων.

Για να περιορισθούν οι δυνατότητες να υπάρξει νοθεία και σύμφωνα με τις προσδοκίες των Δυτικών, ο εκλογικός κώδικας μεταρρυθμίσθηκε και για πρώτη φορά η ταυτότητα των ψηφοφόρων θα επιβεβαιώνεται με ηλεκτρονικά μέσα.

Μολονότι οι λίγες δημοσκοπήσεις δίνουν το προβάδιασμα στους Σοσιαλιστές, η έκβαση της ψηφοφορίας παραμένει αβέβαιη και οι «τελευταίες ημέρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την ψήφο των αναποφάσιστων», υπογραμμίζει ο αναλυτής Λουτφί Ντερβίσι.

Μπροστά στα επίπεδα της διαφθοράς και της ατιμωρησίας που παραμένουν υψηλά, πολλοί
Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, τα αποτελέσματα των κομμάτων θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσα σε δύο ημέρες μετά την ψηφοφορία.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.