ΠΟΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Μέσα στην επόμενη πενταετία, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κυβερνητικό κέντρο διοίκησης, στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, στο οποίο θα μετεγκατασταθούν όλα τα υπουργεία και οι υπηρεσίας τους που σήμερα λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και οι περισσότερες υπηρεσίες του Μεγάρου Μαξίμου.

Με τη δημιουργία του κυβερνητικού πάρκου θα απελευθερωθούν όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ακίνητα – «φιλέτα» πέριξ της πλατείας Συντάγματος και της Ομόνοιας, όπως είναι για παράδειγμα αυτό του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, τα οποία θα μπορούσαν να στεγάσουν άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα το Δημόσιο αναμένεται να έχει από τη μετεγκατάσταση των 9 υπουργείων και οργανισμών δημοσιονομικό όφελος ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε βάθος 30ετίας, εκ των οποίων τα 520 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από τη μείωση του λειτουργικού κόστους (μισθώματα και λειτουργικά έξοδα), τα 210 εκατομμύρια ευρώ από έσοδα από φόρους και τέλη που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το έργο και τα υπόλοιπα 270 εκατομμύρια ευρώ από την εκμετάλλευση των ακινήτου του Δημοσίου που απελευθερώνονται (έσοδα μισθώσεων/παραχωρήσεων).

Δεν θα καταλήγουν οι πορείες έξω από τα υπουργεία

Με τη μεταφορά των υπουργείων στον Υμηττό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φθάνουν οι πορείες μέχρι εκεί όπως συμβαίνει σήμερα με αυτά που πραγματοποιούνται στην καρδιά της Αθήνας. 
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται πως όταν στεγαζόταν στο κτίριο της οδού Μητροπόλεως 15-17 (το οποίο ανήκε στη μονή Πετράκη) γέμιζε ο συγκεκριμένος δρόμος και τα πέριξ οικοδομικά τετράγωνα από χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που ζητούσαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τον εκάστοτε πολιτικό προϊστάμενο. 
Από τότε όμως που μετεγκαταστάθηκε στο Μαρούσι, ελάχιστες φορές φθάνουν μέχρι εκεί οι νεαροί διαδηλωτές, οι οποίοι επιλέγουν πλέον να καταλήγουν μπροστά από τη Βουλή. 
Για την ιστορία να πούμε ότι στη θέση που βρισκόταν κάποτε το υπουργείο, λειτουργεί πλέον πεντάστερο ξενοδοχείο.
Στο νέο πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» αναμένεται να μεταφερθεί το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το υπουργείο Τουρισμού, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 
Το κάθε χαρτοφυλάκιο από τα προαναφερθέντα έχει μια πλειάδα υπηρεσιών (και κατά συνέπεια κτιρίων) για να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα.

Με πληροφορίες από newsbeast.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.