Η ΕΤΑΙΡΊΑ ΜΕ ΤΑ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ


Ρεπορτάζ του insidestory.gr φωτίζει πτυχές της νεοσύστατης εταιρίας Swiss Med. Θα φέρει κινέζικο self test, χρεώνοντας παραπάνω από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Σοβαρά ερωτηματικά για την μία εκ των πέντε εταιριών, που θα προμηθεύσουν τη χώρα με τα αμφιλεγόμενα self test, προκαλούνται από το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας insidestory.gr.


Η Swiss Med, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελίζας Τριανταφύλλου, ιδρύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα με κεφάλαιο 30.000 ευρώ και «πέρα από τρεις μικρές συμβάσεις που έχει υπογράψει από την αρχή του έτους με δύο νοσοκομεία της περιφέρειας για την προμήθεια χειρουργικών γαντιών και μέσων ατομικής προστασίας, που αθροιστικά δεν ξεπερνούν τα €29.000, δεν φαίνεται να έχει εμπειρία σε μεγάλους διαγωνισμούς».

Παρόλα αυτά «κατάφερε να προσφέρει συγκριτικά τη μεγαλύτερη ποσότητα, με ασφυκτική προθεσμία παράδοσης το αργότερο επτά ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης». Η Swiss Med προσέφερε το ίδιο self test με εκείνο άλλων τριών εταιριών, αυτό της κινεζικής JOYSBIO «με σημαντικές αποκλίσεις στις τιμές – από τα €2,29 της εταιρείας ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ για 2,5 εκατομμύρια τεμάχια, μέχρι ένα ευρώ παραπάνω (€3,36) που προσέφερε η SWISS MED για 3 εκατομμύρια κιτ».

Σε ερωτήματα της ιστοσελίδας για το αν θα προλάβει τις προθεσμίες παράδοσης, οι απαντήσεις της εταιρίας ήταν ασαφείς: «Επειδή βρισκόμαστε σε πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου παραγωγής και παράδοσης βάσει της υπογραφείσας Σύμβασης δεν είναι δόκιμο να προχωρήσουμε σε δηλώσεις. Θεωρούμε ότι η κατάλληλη απάντηση είναι η πραγματοποίηση της εν λόγω παράδοσης παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην διεθνή αγορά», ανέφερε η Swiss Med.

Πού ανήκει η Swiss Med

Η Swiss Med έχει τρεις εταίρους. Το 15% της εταιρείας κατέχει η Ελένη Ιωάννα Καλλία, που διατηρεί από τον Απρίλιο του 2019 φαρμακείο στον Χολαργό με συγγενικό της πρόσωπο, ενώ είχε συμμετάσχει με ποσοστό 50% σε εταιρεία με κύρια δραστηριότητα τις υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από σνακ μπαρ, με παροχή σερβιρίσματος (τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση στα τέλη του 2017).

Το υπόλοιπο 85% της Swiss Med μοιράζεται σε δύο αδέρφια, τον Δημήτρη Πιπερίδη και την Ελένη Πιπερίδου (45% και 40% αντίστοιχα).

Τα δύο αδέρφια, μαζί με την αδερφή τους Γεωργία Πιπερίδου κατέχουν αθροιστικά το 49,8% (από 16,6% έκαστος) στην ετερόρρυθμη εταιρεία GIALOS POWER TEAM (με έδρα στην οδό Ομήρου 62 στο Κολωνάκι), η οποία ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με αντικείμενο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα αδέρφια είχαν συμμετοχή σε μπαρ και εστιατόρια, ενώ σε ένα εξ αυτών φαίνεται να έχει εμπλοκή και ο πατέρας τους Παύλος Πιπερίδης.

Οι δραστηριότητες και τα χρέη του πατρός

Ο Παύλος Πιπερίδης σε αναρτήσεις του φαίνεται να συχνάζει στα γραφεία της Swiss Med στην οδό Αρδηττού 16. 

Γεννημένος το 1958 στο Καζακστάν ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του Χριστόφορο, δύο εταιρείες περιορισμένης ευθύνης: την PIPER (2003) και τη ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ (2004). «Παρότι ενεργές έως σήμερα, δεν έχουν ακόμη απογραφεί ως οφείλουν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο – και στο Εθνικό Τυπογραφείο το μόνο που βρήκαμε ήταν τα ΦΕΚ της σύστασής τους» αναφέρεται στο ρεπορτάζ του insidestory.gr.

Πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα αναφέρουν πως παρά τον πολυτελή βίο, που φαίνεται να διάγει, «ο Παύλος Πιπερίδης έχει κριθεί «πτωχός» με απόφαση πρωτοδικείου. Ταυτόχρονα φυσικό πρόσωπο με το ίδιο ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο εμφανίζεται στις λίστες μεγαλοοφειλετών. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (επικαιροποίηση 10/07/2019) χρωστάει στο Δημόσιο περισσότερα από €500.000. Ταυτόχρονα το νομικό πρόσωπο "ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ"», με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ΑΑΔΕ (επικαιροποίηση 04/12/2019) οφείλει στο Δημόσιο περισσότερα από €5,3 εκατομμύρια».

Η σχέση με τις εταιρίες του Βρυώνη

Το εκτενές ρεπορτάζ της ιστοσελίδας καταλήγει με μια ενδιαφέρουσα επισήμανση. «Έδρα και των δυο ΕΠΕ, PIPER και ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ, σύμφωνα με τα ΦΕΚ σύστασης, είναι η Βασιλέως Κωνσταντίνου 2, στην Αθήνα. Περάσαμε χθες Τετάρτη από εκεί αλλά δεν εντοπίσαμε ίχνος της παρουσίας τους στο κτίριο. Η ίδια οδός και αριθμός αναγράφεται σε ΦΕΚ του 2004 και ως τόπος κατοικίας του Παύλου Πιπερίδη. Το κτίριο επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 2 έχει χρησιμοποιηθεί ως έδρα αρκετών εταιρειών συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη. Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του inside story, σε αυτή τη διεύθυνση θυροκολλούνταν οι κοινοποιήσεις της εφορίας κατά του Βρυώνη».


ρεπορτάζ της ιστοσελίδας insidestory.gr.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.