Αδούλωτη Κερύνεια: “Απελευθέρωση, η μόνη αξιοπρεπής “λύση”


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 4/2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 24.4.2021 από το σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια—προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων που θα τον συνοδεύσουν, στην άτυπη Πενταμερή.

Στη σημερινή  υπερκομματική συγκέντρωση μας, εν μέσω πανδημίας, ψηφίζουμε ως ακολούθως:

Σαν  σήμερα, πριν 17 χρόνια, 24.Απριλίου 2004, ο Κυπριακός Λαός είπε ΟΧΙ σε Δημοψήφισμα  στο   Σχέδιο ΑΝΑΝ, που  ήταν το προϊόν 27 χρόνων διαπραγματεύσεων  για λύση ΔΔΟ, στη βάση των κατοχικών δεδομένων.
Ο Κυπριακός Λαός, τότε,  παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς απέρριψε το σχέδιο ΑΝΑΝ με τη συντριπτική πλειοψηφία του 76 % 
Με το  ΟΧΙ, του 76%, ο Κυπριακός Λαός απέρριψε τη Φιλοσοφία, το περιεχόμενο του σχεδίου, καθώς και τη βάση επί της οποίας διεξάγοντο οι συνομιλίες. Απέρριψε τη ΔΔΟ.
Μετά από εκείνο το αποτέλεσμα η συνέχιση Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ αποτελούσε και πολύ περισσότερο αποτελεί σήμερα, ασέβεια  προς τη Λαϊκή ετυμηγορία η οποία ισχύει, αφού δεν έγινε άλλο Δημοψήφισμα. Αποτελεί   προσβολή της Δημοκρατίας.
Ενόψει τούτου δεν νομιμοποιείστε  να συντηρείτε τη διαδικασία Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ, αφού έχει επίσης επιβεβαιωθεί στα 46 χρόνια που πέρασαν ότι, χρησιμοποιήθηκε τόσο η διαδικασία, όσο και ο στόχος  για ΔΔΟ, για να αποδομείται σταδιακά η Κυπριακή Δημοκρατία, με υποχωρήσεις ακρωτηριασμού κυριαρχικών της Δικαιωμάτων, που οδηγούν στην  τελική διάλυσή της. Δεν νομιμοποιείστε να σύρεσθε στην Άτυπη Πενταμερή στη βάση αυτών των δεδομένων.
Πρέπει έστω και  τώρα, να ακυρωθεί η συμμετοχή σας  και να συγκεντρωθείτε  στην ανάγκη επανατοποθέτησης του Κυπριακού  στη σωστή του βάση ως θέμα εισβολής και κατοχής και να αναληφθεί αγώνας απελευθέρωσης όπως προσδιορίζει το Διεθνές Δίκαιο και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. Απελευθέρωση να σημαίνει αποχώρηση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων χωρίς όρους και περιορισμούς, απομάκρυνση όλων των εποίκων, αποκατάσταση της Κρατικής κυριαρχίας και άσκησης εξουσίας της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και επιστροφή όλων των προσφύγων και εκτοπισμένων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Μόνο με την  επιστροφή των εκτοπισμένων και προσφύγων στα κατεχόμενα θα σφραγισθεί η απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας.
Αυτή η απόφαση θα έπρεπε να σας απασχολεί τώρα, αντί  να σύρεσθε στην  Βρετανο-Αμερικανο-Τουρκική παγίδα της άτυπης Πενταμερούς, συνδράμοντας το σενάριο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας..
Παράλληλα με την επανατοποθετηση του Κυπριακού πρέπει να αποκατασταθεί ο  σεβασμός  στη δημοκρατία με κάθαρση από τη διαφθορά, με επαναφορά της  Χρηστής Διοίκησης, Αξιοκρατίας και αποκατάσταση Κοινωνικής Δικαιοσύνης, παράγοντες ζωής που αποτελούν  βασικές προϋποθέσεις για τον  αναγκαίο  αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση.
Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι: 
Εμάς το βλέμμα ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε στραμμένο προς τα σκλαβωμένα μας εδάφη. Βλέμμα που: 
ΔΕΝ Ξεχνά,

ΔΕΝ συμβιβάζεται, 

ΔΕΝ αντικαθιστά, 

ΔΕΝ μετονομάζει, 

ΔΕΝ αποενοχοποιεί

Σε αυτή τη κρίσιμη ιστορικά στιγμή για την Πατρίδα μας, ιστάμεθα εδώ, εις τας Θερμοπύλες του Κυπριακού Ελληνισμού, κι αξιώνουμε ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, την μόνη αξιοπρεπή “λύση” που ταιριάζει στην Ιστορία μας και θα εγγυάται τη συνέχιση του Ελληνισμού σε αυτή τη γή. 
Δεν διαπραγματευόμαστε την Κερύνεια, τη Καρπασία, τη Μόρφου, την Αμμόχωστο. Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε σπιθαμή του πατρώου εδάφους μας. Ου περί χρημάτων τον Αγώνα ποιούμεθα αλλά περί Απελευθέρωσης.
Καταγγέλλουμε  τα ξενοκατευθυνόμενα διλήμματα που προβάλλονται, περί επανένωσης μιας Κομματιασμένης Κύπρου.  Η Κυπριακή Δημοκρατία  δεν είναι ούτε Βόρεια , ούτε Νότια. Ήταν και είναι:  μια και Ενιαία, με δυστυχώς  37% των εδαφών της κατεχόμενα. Δική σας και δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι  να αγωνιζόμαστε για να την ελευθερώσουμε και όχι να νομιμοποιήσουμε  αυτό που οι Τούρκοι  αποκαλούν «σημερινές πραγματικότητες».
Σας καθιστούμε υπόλογους στην ανάγκη να σεβαστείτε την ετυμηγορία του Κυπριακού Λαού του 2004, αφού δεν έχει διεξαχθεί άλλο Δημοψήφισμα από τότε. Την Κυπριακή Δημοκρατία και τα μάτια σας διότι μόνο κάτω από την ομπρέλα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι που θα επιβιώσουμε σε αυτό τον τόπο και να είμαστε σε θέση να απολαύσουμε όλα μας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και βασικές ελευθερίες ως πολίτες αυτού του τόπου αλλά ως Λαός.
Λευκωσία  24.4.2021


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.