Γάλλοι στρατηγοί καταγγέλουν “αποσύνθεση της πατρίδας” και προειδοποιούν για εμφύλιο


Είκοσι στρατηγοί ε.α. 100 ανώτεροι αξιωματικοί και 1.000 βαθμοφόροι των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, με ανοικτή επιστολή τους προς τον πρόεδρο Μακρόν, τα μέλη της κυβέρνησής του και τα μέλη του κοινοβουλίου, απευθύνουν  καταγγελία για την κατάσταση «αποσύνθεσης (delitement) που πλήττει την όμορφη χώρα μας».                                                                                       

Το κείμενό τους, που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο γαλλικό περιοδικό « Valeurs Actuelles», υποκινεί στον συλλογισμό ότι όσα επικαλούνται δεν πλήττουν μόνο την Γαλλία…

Επισημαίνουν ότι « Η ώρα είναι κρίσιμη, η Γαλλία κινδυνεύει, πολλοί θανάσιμοι κίνδυνοι την απειλούν. Εμείς, ακόμη και στην αποστρατεία, παραμένουμε στρατιώτες της Γαλλίας, δεν μπορούμε, υπό τις παρούσες συνθήκες, να μείνουμε αδιάφοροι για την τύχη της όμορφης χώρας μας.»

Σημειώνοντας ότι εκφράζουν το αίσθημα και των εν ενεργεία συναδέλφων τους, αναφέρουν ότι οι λέξεις τιμή και πατρίδα που προβάλλουν με χρυσά γράμματα οι γαλλικές σημαίες, τους υποχρεώνουν στην «καταγγελία της αποσύνθεσης που πλήττει την πατρίδα μας»

Απαριθμούν σε τεκμηρίωση ότι:

Υπό το προσωπείο του αντί-ρατσισμού, άτομα γεμάτα μίσος και φανατισμό «περιφρονούν, την χώρα μας, τις παραδόσεις της, την πολιτισμική της παράδοση και θέλουν να την διαλύσουν, ξεριζώνοντας το παρελθόν της και την ιστορία της. Επιτίθενται έτσι εναντίον παλαιών συμβόλων στρατιωτικής και πολιτικής δόξας, αναλύοντας φράσεις ηλικίας πολλών αιώνων.»
«Με την Ισλαμισμό και τις ορδές των συνοικιών αποσπούν πολυάριθμα μικρά τμήματα του έθνους μας για να τα μεταμορφώσουν σε περιοχές υποταγμένες σε δόγματα αντίθετα προς το Σύνταγμά μας.»
«Το μίσος παίρνει την θέση της αδελφότητας στις διαδηλώσεις, όπου η εξουσία χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της τάξεως ως βοηθητικούς υπαλλήλους και αποδιοπομπαίους τράγους, απέναντι στους Γάλλους με κίτρινα γιλέκα που διαδηλώνουν την απελπισία τους.                   Και αυτό ενώ παρείσακτοι κουκουλοφόροι καταστρέφουν τα εμπορικά καταστήματα και απειλούν ακόμη και τις δυνάμεις της τάξεως, οι οποίες απλά εφαρμόζουν τις δικές σας, συχνά αντιφατικές, εντολές».
 Προσθέτουν ότι οι κίνδυνοι αυξάνουν, η βία επεκτείνεται από μέρα σε μέρα, με αλλεπάλληλες φρικιαστικές δολοφονίες Γάλλων από ισλαμιστές τρομοκράτες. «Αλλά εμείς, υπηρέτες του έθνους που πάντοτε υπήρξαμε πρόθυμοι να θέσουμε την ύπαρξή μας στην υπηρεσία της δέσμευσής μας ως στρατιωτικών, δεν μπορούμε να μείνουμε παθητικοί θεατές ενώπιον τέτοιων γεγονότων

 Έτσι αυτοί που διευθύνουν την χώρα μας είναι επιτακτικά υποχρεωμένοι να βρουν το απαραίτητο θάρρος για την εκρίζωση αυτών των κινδύνων. Μην ξεχνάτε ότι, όπως εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει απαυδήσει με τις υπεκφυγές σας και με τις ένοχες σιωπές σας».

Καταλήγουν στο προνουτσιαμέντο τους σε πολυσήμαντο ύφος, με τις ακόλουθες φράσεις:

«Κυρίες και Κύριοι, αρκετά με τις υπεκφυγές, η ώρα είναι κρίσιμη, το έργο είναι τεράστιο. Μην χάνετε καιρό και να ξέρετε πως είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις πολιτικές που αποβλέπουν στην σωτηρία του έθνους.

΄Αν παρά ταύτα δεν γίνει τίποτα, η ανεμελιά θα συνεχίσει την εξάπλωσή της στην κοινωνία, προκαλώντας στο τέλος μιαν έκρηξη και την επέμβαση των εν ενεργεία συντρόφων μας σε μιαν επικίνδυνη αποστολή προστασίας των πολιτισμικών αξιών μας και σωτηρίας των συμπατριωτών μας στην εθνική επικράτεια.

Είναι ορατό, δεν υπάρχει πια χρόνος για υπεκφυγές, αλλιώς αύριο ο εμφύλιος πόλεμος θα θέσει τέρμα στο αυξανόμενο χάος και οι νεκροί, για τους οποίους θα φέρετε την ευθύνη, θα μετριούνται κατά χιλιάδες.»

– – – – –

Προηγούμενο  μακροσκελέστατο κείμενο στρατηγικής ανάλυσης του Ομίλου  Διαστρατιωτικού Προβληματισμού,  με την υπογραφή 15 στρατηγών και ναυάρχων ε.α., που δημοσιεύθηκε  στις 22 Φεβρουαρίου (΄Εχουν δημοσιευθεί και άλλα παρόμοια στα μη ελεγχόμενα  γαλλικά μέσα ενημέρωσης ) επεσήμαινε την δυσάρεστη  σήμερα διεθνή  θέση της Γαλλίας και την εξωτερική πολιτική της, με τίτλο:

Η  Παγίδα του Διατλαντικού Δεσμού και πως να Διαφύγουμε από Αυτήν την Παγίδα.

Και υπότιτλο: «Το ΝΑΤΟ Υποτάσσει την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση στις Ηνωμένες Πολιτείες

militaire.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.