Αλβανία: Αυτοδυναμία Έντι Ράμα στις βουλευτικές εκλογές


Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής και εμφανίστηκε ενωτικός ως προς την διακυβέρνηση της χώρας για την επόμενη τετραετία.
Με την καταμέτρηση να πλησιάζει προς το τέλος τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του κ.Ράμα κατακτά αυτοδυναμία με 73 έως 74 βουλευτές επί συνόλου 140 που συγκροτούν το κοινοβούλιο.
Η αντιπολίτευση εκλέγει 63 με 64 βουλευτές και τα ψηφοδέλτια που δεν έχουν καταμετρηθεί εκτιμάται ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
Ο Έντι Ράμα σε δηλώσεις του κάλεσε τους οπαδούς του σε πανηγυρική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Σκέντερμπεη των Τιράνων, παρά τα απαγορευτικά μέτρα που ο ίδιος έχει λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη νίκη του ως την “δυσκολότερη, τη μεγαλύτερη και την ομορφότερη” και εμφανίστηκε ενωτικός τείνοντας χείρα συνεργασίας στην αντιπολίτευση.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα αναγνώρισε το αποτέλεσμα ενώ ο πρώτος ξένος ηγέτης που την χαιρέτισε ήταν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν στον κ. Ράμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάγιο και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζ. Ζάεφ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.