Αστεροειδής θα περάσει σήμερα ανάμεσα στη Γη και το φεγγάρι


Ένας αστεροειδής  μεγέθους τρεις φορές μεγαλύτερου από ένα λεωφορείο του Λονδίνου, αναμένεται να περάσει ανάμεσα από τη Γη και το φεγγάρι, σήμερα Σάββατο (10/04) σε απόσταση 159.000 μιλίων, σύμφωνα με τη NASA.
Για να αντιληφθούμε κάπως την απόσταση, η Γη απέχει από τη σελήνη, περίπου 238.900 μίλια.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο τεράστιος αυτός αστεροειδής θα καταγράψει την πλησιέστερη προσέγγισή του στον πλανήτη στις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου.
Οι ειδικοί της NASA, εμφανίζονται καθησυχαστικοί ότι ο αστεροειδής δεν θα αποτελέσει απειλή για την Γη καθώς, το πλησιέστερο σημείο που θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας, θα είναι πολύ μακριά από το να συγκρουστεί μαζί του.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι θα περάσει ανάμεσα από τη Γη και το φεγγάρι με ταχύτητα 54.000 μιλίων την ώρα, ενώ θα είναι ορατό μόνο από τα καλύτερα επαγγελματικά τηλεσκόπια.
Ο συγκεκριμένος αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 6 Απριλίου και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο κάθε 650 ημέρες.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του γύρω από τον ήλιο, διασχίζει το «μονοπάτι» της τροχιάς του Άρη, της Γης, της Αφροδίτης και του Ερμή, με τον πλανήτη μας να είναι το πιο «κοντινό» σημείο στη διαδρομή του.

sputniknews.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.