Ο Μπάϊντεν μίλησε με τον πρόεδρο Ζελένσκι προσφέροντας στήριξη



 Ο Μπάϊντεν μίλησε με τον πρόεδρο Ζελένσκι προσφέροντας στήριξη 

 O Μπάιντεν δήλωσε  ότι επιθυμεί «να αναζωογονήσει» τη «στρατηγική συνεργασία» της Ουκρανίας με τις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί ο Ζελένσκι για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι «κρίσιμες για τις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της Ουκρανίας».
Τη «σταθερή στήριξη» της Ουάσινγκτον στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στη συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Μπάιντεν επανέλαβε «την ακλόνητη στήριξη στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στο Ντονμπάς και την Κριμαία».

 Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι «νοιάζεται» για την Ουκρανία και «θέλει να την επισκεφθεί».

Το τηλεφώνημα ήταν διάρκειας περίπου 50 λεπτών, σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Ζελένσκι, Άντριι Γιέρμακ. Ο Ουκρανός πρόεδρος από την πλευρά του, χαιρέτισε με ανάρτησή του στο Twitter την «εταιρική σχέση» της χώρας του με τις ΗΠΑ η οποία «είναι κρίσιμης σημασίας για τους Ουκρανούς».

Την Πέμπτη, το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συγκεντρώνει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014. Την ίδια ημέρα, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Ρωσία να αποφύγει οποιαδήποτε απόπειρα «εκφοβισμού» της Ουκρανίας, εκφράζοντας «ανησυχία για την πρόσφατη κλιμάκωση των επιθετικών και προκλητικών ενεργειών» της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΊ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.