""Βουβή ""Εβδομάδα.Περιορισμών συνέχεια στην προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες,,Τι αναμένεται για την Μεγάλη Εβδομάδα.

E ντονη ανησυχία επικρατεί στους πιστούς μετά την έκδοση του ΦΕΚ το οποίο θέτει τους περιορισμούς για τον Εκκλησιασμό κατά την «Βουβή» εβδομάδα, το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Οι αυστηροί περιορισμοί που ίσχυαν την προηγούμενη εβδομάδα δεν άλλαξαν, επιτρέποντας σε ελάχιστους πιστούς να μπορούν να μπορούν να προσεγγίσουν τους Ναούς, αφού το όριο των 20 ατόμων είναι δεσμευτικό.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που τίθεται σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας 19 Απριλίου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της χώρας ανεξαρτήτως επιδημιολογικής κατάστασης της εκάστοτε περιοχής επιτρέπονται για τις μέρες Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, η τέλεση των Ακολουθιών με την παρουσία ενός πιστού ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο ταυτόχρονης παρουσίας τους 20 πιστούς.

Για τους Ιερούς Ναούς που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» οι Ακολουθίες μπορούν να τελούνται και τις υπόλοιπες ημέρες με ανώτατο όριο τα 9 άτομα ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου οι Ακολουθίες τις υπόλοιπες ημέρες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά από τον θρησκευτικό λειτουργό.

Διαβάστε το ΦΕΚ

Συνεδριάζει η ΔΙΣ

Συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εντός της εβδομάδας με θέμα συζήτησης τα μέτρα για την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα της Διακαινησίμου όπως ανακοινώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση στις 7 Απριλίου 2021.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα να εκφωνεί το Δελτίο Τύπου της ΔΙΣ στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία (ope.gr):

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε χθες και σήμερα, 6 και 7 Απριλίου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η ΔΙΣ απεφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων. Επιπλέον η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα. Τέλος, η ΔΙΣ απεφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων.

Η ΔΙΣ απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας κατά το οποίο ζητά να μη ζήσουν οι πιστοί παρόμοιες εμπειρίες με την περσινή χρονιά ενώ τονίζεται ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος και συνεργασία. Η Εκκλησία ζητά περισσότερους πιστούς στους Ναούς με τήρηση των μέτρων ενώ όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Δελτίου Τύπου θα συνεργαστούν με τους αρμόδιους για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία των Ναών και των Μοναστηριών. 

Με πληροφορίες απο https://www.briefingnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.