Πυρκαγιά στην Ιεράπετρα Κρήτηςστην περιοχή Μέσονα..


 Πυρκαγιά ξέσπασε στην Ιεράπετρα Κρήτης στην περιοχή Μέσονα.

 38 πυροσβέστες, με 11 υδροφόρα οχήματα και 5 βοηθητικά, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής παίρνουν μέρος στην κατασβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λασιθίου, Νίκο Μητσογιάννη, μέχρι και αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις από το Λασίθι αλλά και το Ηράκλειο.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και αυτή την ώρα πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται στο σημείο διαμορφώνοντας περιμετρική ζώνη, προκειμένου να σβήσουν ό,τι φωτιά υπάρχει» σημείωσε ο κ. Μητσογιάννης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος προσέθεσε πως το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή, αποδεικνύεται μια θετική εξέλιξη.

Η φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει σύμφωνα με την εκτίμηση της Υπηρεσίας περίπου 7 στρέμματα πευκοδάσους και 3 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.