Τωρα .Ο Ερντογάν συγκαλει αύριο την κεντρική επιτροπη του κόμματός του, θα απευθύνει διάγγελμα στον τουρκικό λαό

 

Αιτία η δήλωση των 103 απόστρατων ναυάρχων

  Αναταραχή στην Τουρκία στον απόηχο της κοινής δήλωσης 103 απόστρατων ναυάρχων – Ο Ερντογάν καλεί εκτάκτως σε συνεδρίαση την κεντρική επιτροπή του κόμματός του – Αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα και να δώσει «την κατάλληλη απάντηση»
Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (ΑΚΡ) στον απόηχο της κοινής δήλωσης 103 απόστρατων ναυάρχων για τη Συνθήκη του Μοντρέ.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην Άγκυρα, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Φατίχ Σαχίν. Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα.

Ήδη, η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την επιστολή των 103 απόστρατων. Σύμφωνα με τον Σαχίν, «έχουμε να κάνουμε με μια δήλωση που έχουμε συναντήσει πολλές φορές στην ιστορία της δημοκρατίας μας, αποτελεί έγκλημα κατά της συνταγματικής τάξης. Θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση».

«Δεν είδα να διαμαρτύρεστε όταν η Ελλάδα εισέβαλλε σε νησιά»

Αντίθετη με την παρέμβαση των ναυάρχων στην πολιτική εμφανίστηκε και η επικεφαλής του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η Ακσενέρ κατηγόρησε τους απόστρατους ότι δεν έκαναν το καθήκον τους, όταν ήταν εν ενεργεία στρατιωτικοί και η Ελλάδα εισέβαλλε σε νησιά του Αιγαίου.

 https://www.protothema.gr

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.