Δήλωση Α.Λινού για επιστροφή μαθητών στα σχολεία.Να υποβληθούν σε μοριακά τεστ


 

«Δεν πρέπει όσοι βρέθηκαν θετικοί να κινδυνέψουν να γίνουν αντικείμενο ρατσισμού»

Για την επιστροφή των μαθητών Λυκείων στις σχολικές τάξεις, τα self tests, τις μετακινήσεις από νομό σε νομό αλλά και για το εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη τη Δευτέρα (12/4) η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα από τα κρούσματα που δηλώθηκαν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr η Αθηνά Λινού τόνισε πως είναι βελτιωμένη διευκρινίζοντας «αν η μεθοδολογία των κατοίκων τεστ δεν έχει ψευδώς αρνητικά».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε πως δεν πρέπει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί να κινδυνέψουν να γίνουν αντικείμενο ρατσισμού.Για την επιστροφή των μαθητών Λυκείων στις σχολικές τάξεις, τα self tests, τις μετακινήσεις από νομό σε νομό αλλά και για το εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη τη Δευτέρα (12/4) η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα από τα κρούσματα που δηλώθηκαν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr η Αθηνά Λινού τόνισε πως είναι βελτιωμένη διευκρινίζοντας «αν η μεθοδολογία των κατοίκων τεστ δεν έχει ψευδώς αρνητικά».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε πως δεν πρέπει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί να κινδυνέψουν να γίνουν αντικείμενο ρατσισμού.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσαν τα self tests να αποτελέσουν έναν οδηγό για τo σταδιακό άνοιγμα της εστίασης, αλλά και των μετατακινήσεων από νομό σε νομό, η κ. Λινού πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας να πάρει ένα τυχαίο δείγμα από τα παιδιά που δήλωσαν αρνητικά και να επαναλάβει με μοριακό τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι τα self test είναι αξιόπιστα.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό και τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο της AstraZeneca δήλωσε πως οι άνθρωποι έπρεπε να ενημερωθούν εξ αρχής με ειλικρίνεια για το χαμηλό ποσοστό επιπλοκών. «Ο κίνδυνος του να μην εμβολιαστούν είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που θα παρουσιαστεί εάν δεν κάνουν το εμβόλιο» είπε η Αθηνά Λινού.
https://www.newsbeast.gr/

 Διαδώστε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.