Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον Μάρτιο τους περισσότερους μετανάστες εδώ και δύο δεκαετίες




Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 171.000 μετανάστες στα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του Ρόιτερς, τον υψηλότερο σε μηνιαία βάση απολογισμό εδώ και 20 χρόνια, μια ακόμη ένδειξη στην ανθρωπιστική πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία συλλήψεων για τον μήνα Μάρτιο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000, όταν οι συνοριοφύλακες είχαν συλλάβει περισσότερους από 180.000 μετανάστες.

Στο σύνολο περιλαμβάνονται περίπου 19.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 53.000 μέλη οικογενειών που ταξίδευαν μαζί, σύμφωνα με τα στοιχεία. Σε περίπου 99.000 ανερχόταν ο αριθμός των ενηλίκων που ταξίδευαν μόνοι τους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν καταβάλλει προσπάθειες να φιλοξενήσει τα άρτι αφιχθέντα ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία εξαιρούνται από την απέλαση βάσει του υγειονομικού διατάγματος για την Covid-19 Title 42.

Τα στοιχεία του Μαρτίου δείχνουν μια αύξηση 178% του αριθμού των οικογενειών μεταναστών που συνελήφθησαν στα σύνορα σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα.

Αν και ο Τζο Μπάιντεν είπε την περασμένη εβδομάδα πως η "συντριπτική πλειοψηφία" των οικογενειών στέλνεται πίσω στο Μεξικό βάσει του διατάγματος Title 42, κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Πάνω από τα μισά των 19.000 μελών οικογενειών που συνελήφθησαν στα σύνορα τον Φεβρουάριο δεν απελάθηκαν, σύμφωνα με την υπηρεσία των αμερικανικών Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP), πολλά εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθερα στις ΗΠΑ για να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Το Ρόιτερς απέκτησε επίσης πρόσβαση σε τρεις ημερήσιες εκθέσεις της αμερικανικής συνοριοφυλακής τον Μάρτιο, όπου φαίνεται ότι μονάχα το 14-16% των μελών των οικογενειών απελάθηκε εκείνο το διάστημα.

 ΑΜΠΕ


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.