Διάβημα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τουρκία για την παρενόχληση του γαλλικού σκάφους.

 


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η ελληνική Πρεσβεία  προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας  στην Αγκυρα, προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με το ζήτημα του πλοίου L’ Atalante

Σημειώνεται ότι το γαλλικό πλοίο έπλεε σε περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ με τον σταθμό του Ηρακλείου να έχει εκδώσει σχετική NAVTEX.

Το L’Atalante παρενοχλήθηκε από τουρκική φρεγάτα καθώς η Αγκυρα θεωρεί τη συγκεκριμένη περιοχή, μέρος της δικής της ΑΟΖ, σύμφωνα με τον παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

 Κληθείς να επιβεβαιώσει, πάντως, την είδηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι αρμόδια να ανακοινώσει μία τέτοια κλήση.


Η παρενόχληση του γαλλικού σκάφους  προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα ο 
ΣΥΡΙΖΑ  ζητά, απάντηση αναφορικά με το αν η παρενόχληση έγινε εντός ελληνικής ΑΟΖ, αν έγινε σχετικό διάβημα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην τουρκική πλευρά και αν έγινε διάβημα από την Αγκυρα προς τον πρέσβη της Ελλάδας, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα στη γείτονα χώρα. «Το περιστατικό είναι “θέμα της Γαλλίας” όπως λέει το Μαξίμου ή “και της Γαλλίας” όπως λέει το Υπουργείο Εξωτερικών;» υπογραμμίζει στη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το υπουργείο Εξωτερικών το πρωί της Τρίτης, με δήλωση του εκπροσώπου του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, υποστήριξε ότι η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για του γαλλικό ερευνητικό καθώς βρισκόταν σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας. «Η διαστρέβλωση των λεχθέντων ξεπερνά τα όρια και γίνεται συνειδητά fake news. Η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας. Είναι μια καθαρή τοποθέτηση τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου όσο και του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ που δεν επιδέχεται παρερμηνείας όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις», καταλήγει ο κ. Παπαϊωάννου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.